Ingezonden persbericht


Pressrelease

AA-Drink hoofdsponsor atlete Jolanda Keizer

Amsterdam, 27 mei 2008 - De 23-jarige zevenkampster Jolanda Keizer heeft zich voor drie jaar verbonden aan AA-Drink. Met dit hoofdsponsorcontract breidt AA-Drink, onderdeel van het in Utrecht gevestigde United Soft Drinks B.V. haar sponsoring in de atletiekwereld verder uit.

De sportdrankleverancier AA-Drink is bekend met het sponsoren van sporters. Eerder werden bovendien sponsordeals met de Atletiek Unie en een aantal loopevenementen gesloten. Daarnaast is er het AA-Drink Talententeam, Jolanda maakt reeds deel uit van dit team en zij zal dat blijven doen tot het einde van dit jaar.

Jolanda Keizer nomineerde zich al in 2007 voor de Olympische Spelen in Beijing. Zij werd Nederlands Kampioen, gedeeld eerste bij de Europese Kampioenschappen tot 23 jaar en 14e bij de Wereldkampioenschappen in Osaka. Om zich definitief bij de Olympische selectie te scharen, hoeft zij slechts vormbehoud te tonen, tenzij drie van haar (Nederlandse) concurrenten in de tussentijd beter presteren. Haar grootste concurrent, Karin Ruckstuhl, is door een hardnekkige rugblessure afgevallen.

AA-Drink ondersteunt met het sponsorschap de topsport ambities van Jolanda Keizer op langere termijn. De Europese Kampioenschappen van 2010 in Barcelona zijn daarin een belangrijk piekmoment, op weg naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Jolanda Keizer werd tijdens de onderhandelingen bijgestaan door sportmanagementbureau Montecatini Sports.

Voor meer informatie en beeldmateriaal in hoge resolutie: No Culture | 020 7163745 | www.noculture.nl
Bapke Wiebols | bapke.wiebols@noculture.nl


---- --