Gemeente Veenendaal


Veenendaal doet weer mee met de nationale straatspeeldag

Woensdag 28 mei 2008 is het weer Nationale Straatspeeldag. Straten worden afgesloten voor het verkeer en kinderen kunnen zorgeloos spelen op straat. Met deze actie wordt in het hele land extra aandacht gevraagd voor kindvriendelijke buurten. Het thema van de Nationale Straatspeeldag 2008 is 'Ruimte voor kinderen".

Iedereen kan meedoen. U kunt in uw buurt uw eigen Straatspeeldag organiseren en zelf de inhoud en opzet van deze dag bepalen. De straten worden zo ingericht dat kinderen de ruimte krijgen. Met deze dag kunnen ouders en kinderen ook aandacht vragen voor onveilige situaties in de buurt. Voorgaande jaren heeft dat in sommige gevallen geleid tot nieuwe maatregelen als verkeersdrempels, oversteekplaatsen en speelvoorzieningen. Naast de extra aandacht voor veiligheid, is het ook vooral een gezellige dag voor de buurt.

In Veenendaal geeft de gemeente, via Stichting de Vaart, een waarderingssubsidie van EUR 250. Dit bedrag kunt u gebruiken voor de organisatiekosten, voor spelletjes et cetera.

Noot voor de pers:
Meer informatie
Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met Ingrid Niemans van het opbouwwerk van St. de Vaart, telefoon (0318) 510790 of 06-50510825 of mail: i.niemans@stdevaart.nl.
U kunt zich tevens aanmelden bij Veilig Verkeer Nederland, telefoon (035) 524 88 00 of via de website www.veiligverkeernederland.nl. U ontvangt dan een pakket met onder andere een handleiding en suggesties voor activiteiten.