Politiebond ACP

27 mei 2008

Ondertekening CAO politie 2008 - 2010

Door: Gerrit van de Kamp

Ik heb vandaag namens alle ACP -leden mijn handtekening gezet onder het bereikte akkoord. Daarmee is de CAO 2008 - 2010 een feit. Ondertekenen van het akkoord, leidt tot de politie CAO 2008-2010

Met het ondertekenen van een CAO sluiten wij een intensieve periode af, maar daarmee is deze CAO-ronde niet ten einde. Wij beginnen nu met het uitwerken van de afspraken. Uitvoeren wat er aan de onderhandelingstafel is afgesproken. De komende periode hebben wij nog veel werk te doen. Dat u zo massaal van zich liet horen, dat onze kaderleden zo goed presteerden en dat heel politie Nederland massaal en op een waardige manier actie voerde, zie ik als een steun in de rug bij het uitvoeren van de afspraken. Met deze CAO zijn de structurele problemen in de sector (nog) niet opgelost, maar als je kijkt naar wat wij met elkaar hebben afgesproken dan zie ik wel mogelijkheden. De afspraken over de politietop en het vernieuwen van de functiewaardering geven handvatten voor een rechtvaardige beloning die in verhouding staat tot de zwaarte van het vak.

Tijdens de afgelopen periode hebben wij ons best gedaan om u op de hoogte te houden. Via het internet, ons magazine Politiebericht, maar ook door in uw regio langs te komen. Kortom: door u te laten meekijken en meedoen. Daar blijven wij ook de komende periode in investeren. Veelgestelde vragen op de site, informeren over wat er in de verschillende werkgroepen wordt besproken. Zichtbaar maken wat wij voor u doen. Want samen met u en uw collega's staan wij voor uw belang.

Heeft u als ACP-lid vragen over de vandaag ondertekende CAO? Stuur een e-mail naar: beleid@remove-this.acp.nl. Maar kijk eerst even onder de veelgestelde vragen of uw vraag er al bijstaat.
---