BlackLight Power Inc. maakt bekend: alternatieve energiebron gereed voor commercie

28/05/2008 19:48

PR Newswire

CRANBURY, New Jersey, May 28 /PRNewswire/ --
BlackLight Power Inc. maakt vandaag bekend met succes een nieuwe energiebron te hebben getest. Het bedrijf heeft met succes een prototype van een krachtcentrale ontwikkeld welke 50.000 W aan thermische energie op aanvraag genereert. Gebruikmakend van bestaande kennis uit de chemische en energietechnologie is BlackLight Power (BLP) van plan zo snel mogelijk krachtcentrales op basis van het BlackLight-proces te ontwerpen en te laten bouwen. BLP wil samen met architecten en bouwbedrijven proefinstallaties ontwikkelen en de bouw hiervan binnen 12 tot 18 maanden afronden. Het BLP-proces is getoetst en bevestigd door onafhankelijke wetenschappers. Zowel financiële instellingen alsook beheerders van elektriciteitscentrales uit de hele wereld hebben belangstelling getoond voor het proces.
"Als je goedkoop warmte kan genereren, dan kun je ook goedkoop elektriciteit produceren, en als je dat kunt, dan kun je ook goedkope waterstof produceren", zegt Randell Mills, voorzitter, algemeen directeur en president van BlackLight Power Inc. "Het BlackLight-proces genereert enorme hoeveelheden goedkope, schone warmte die omgezet kan worden in elektriciteit, welke de thermische energie van kolen, olie, gas en kernenergie zal gaan vervangen."
Met de immer stijgende benzineprijzen zegt Randell Mills, algemeen directeur van BlackLight, dat het BlackLight-proces de doorbraak is waar we allemaal op hebben gewacht. "De auto op waterstof is al tientallen jaren technisch mogelijk, maar er was tot op heden nog geen manier om goedkope waterstof te produceren. Wij schatten dat we over 2 jaar genoeg energie kunnen opwekken om de gemiddelde hoeveelheid dagelijkse benzine van één tankstation te vervangen door waterstof uit water."
Dr. Shelby Brewer, voormalig algemeen directeur van ABB Combustion Engineering en assistent minister van Energie tijdens de regering-Reagan, noemt deze bekendmaking opmerkelijk. "Ik heb tijdens mijn bijna vijftigjarige carrière binnen de energie-industrie nog nooit zo'n veelbelovende doorbraak als deze gezien. Toen ik in de zestiger jaren kernenergie studeerde had ik nooit kunnen denken dat ik een dag als vandaag zou meemaken." Brewer, huidig lid van het bestuur van BlackLight Power, voegt hieraan toe: "Deze doorbraak is volledig gefinancierd met particulier kapitaal zonder geld van de overheid."
Michael Jordan, voormalig algemeen directeur van Westinghouse en huidig lid van het bestuur van BlackLight Power, zegt: "De doorbraken die Randell Mills en zijn team van wetenschappers bekendgemaakt hebben, zullen de geschiedenis ingaan als één van de meest belangrijke vooruitgangen op het gebied van energie van de laatste vijftig jaar."
Algemeen directeur van BlackLight Randell Mills heeft een artikel gepubliceerd waarin het BlackLight-proces in zijn volledigheid wordt gedocumenteerd en toegelicht. Dit artikel is te vinden op:
http://www.blacklightpower.com/ Mills is voornemens alle toekomstige ontwikkelingen bekend te maken wanneer deze zich voordoen.

Over BlackLight Power
BlackLight Power Inc. is de uitvinder van een nieuwe primaire energiebron en een nieuw soort waterstofchemie met een brede commerciële toepassing. BlackLight Power heeft een nieuwe primaire energiebron - het BlackLight-proces - uitgevonden met toepassingen voor verwarming, decentrale krachtopwekking, centrale krachtopwekking, en drijfkracht op basis van een nieuw chemisch proces waarbij de latente energie van het waterstofatoom wordt vrijgemaakt.
Bezoek voor meer informatie http://www.blacklightpower.com/