Gemeente 's-Hertogenbosch

28-05-2008
Geslaagde Dag van het Park 2008

Ondanks de slechte weersvoorspelling is de Dag van het Park 2008 afgelopen zondag in het Westerpark in 's-Hertogenbosch goed bezocht. Het zag er lange tijd dreigend uit maar gelukkig bleef het droog en kwam er in de middag zelfs een zonnetje tevoorschijn.

Muziek
Dit jaar waren er twee podia waarop muziekverenigingen hun muzikale kunsten presenteerden. Op het grote podium waren er spetterende optredens van onder andere de TNT Harmonie, de Orthense Harmonie en de Jeroen Bosch Verkennersband, die marcherend hun tonen door het Westerpark hebben laten klinken.

Op het kleine podium konden bezoekers genieten van de swingende klanken van onder andere Lingé Percussion, TNT Drumband en Tempestade die er een echt feestje van maakten. Allebei de podia waren druk bezocht!

Activiteiten
Zoals vorig jaar was het kano varen weer een groot succes. Menig bezoeker wilde het heldere water van het mooie Westerpark doorklieven. Ook bij de kamelen leek de rij niet kleiner te worden, Iedereen wilde een ritje te maken op deze telgangers. Vele bezoekers hebben hun smaakpapillen getest bij d'n Amerkeuken waar ze gratis hapjes konden proeven terwijl andere bezoekers hun ogen uitkeken bij het schapen scheren. Ook konden bezoekers onder het genot van een kopje soep (gemaakt op een heus houtvuur!) zien hoe appelsap ter plekke werd gemaakt van geperste appels. Maar liefst 168 kilo appels zorgen voor duizend bekertjes sap.

Geslaagde dag
Het was een geslaagde dag! Het terras zat overvol, de optredens werden goed bezocht en ook voor de kraampjes was veel interesse.

De gemeente wil alle verenigingen, organisaties, bandjes, koren, harmonieën en clubjes die zich belangeloos en met veel plezier en enthousiasme hebben ingezet bedanken. Op naar de vijfde editie van de Dag van het Park. Volgend jaar in het Burgemeester van Zwietenpark in de wijk Maaspoort