Ingezonden persbericht



Kompier en TeekensKarstens gaan samen in Lisse

Notariskantoor Kompier en TeekensKarstens advocaten en notarissen gaan een nauwe samenwerking aan. De dienstverlening -uniek door de combinatie van advocatuur en notariaat- wordt vanaf 1 juli 2008 voortgezet onder de vlag van TeekensKarstens. Op termijn gaat het advocatenteam van TeekensKarstens kantoor houden in de huidige vestiging van Kompier.

TeekensKarstens -behalve in Lisse, ook gevestigd in Leiden en Alphen aan den Rijn- is de grootste juridische dienstverlener in de regio. Het samenwerkingsverband met notariskantoor Kompier versterkt TeekensKarstens' positie in de top 40 van de grootste advocaten en notariskantoren in Nederland. In de organisatie is straks de kennis en kunde gebundeld van 155 juristen en medewerkers.

Kennissynergie
'Het gaat primair niet om groot, maar het gaat om goed,' zegt notaris Frank Kompier. 'Dat was voor ons het uitgangspunt bij de samenwerking.' Kompier stipt hierbij aan dat kennissynergie binnen TeekensKarstens wel van wezenlijk belang is voor ondernemingen en andere organisaties in de Bollenstreek. Mr. Kompier: 'De blik van de mensen hier reikt sinds jaar en dag ver buiten de grenzen van de Bollenstreek. De pluspunten van TeekensKarstens sluiten goed aan op dit gegeven.' Hierbij moet ondermeer gedacht worden aan het internationale netwerk en de brede backoffice.

Persoonlijk
Kan een kantoor ook te groot worden? 'Daarvoor moet je altijd waken,' is de mening van mr Jaap Boon. Deze notaris komt het team in de vestiging Lisse versterken. Hoe wezenlijk ook de schaalvoordelen mogen zijn, juridisch advies is een zaak van onderling vertrouwen. Reden waarom TeekensKarstens graag in dezelfde omgeving verkeert als zijn klanten. Illustratief is de recente uitbreiding van het kantoor in Alphen aan den Rijn. Ook hier werd gekozen voor een lokaal goed ingevoerd advocatenteam. Advocaat Arjan Hulsbergen: 'Deze vestiging zal altijd persoonlijk en overzichtelijk blijven. Wat verandert is de juridische ondersteuning. Deze wordt uitgebreid, waarbij advocatuur en notariaat voortaan heel handig op elkaar aansluiten.'