Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BiCPR001NL0208

Aanbesteding Chinese projecten ter waarde van E20 miljard onder Europese investeringspartners tijdens aanbestedingstop 'Business in China'

China besteedt momenteel meer dan driehonderd projecten aan met een totale waarde van ruim E20 miljard en zoekt Europese partners met technische expertise om ze samen mee te realiseren.

Business in China, 28-29 mei 2008 in Berlijn, opent de deur naar nieuwe kansen.

London, 27 februari, 2008: China, nu al gezien als de snelst groeiende handelsnatie ter wereld, is nog altijd op zoek naar projectpartners die de economische groei verder willen helpen en willen meedelen in de winst. De veelheid en omvang van de behoeften op de Chinese markt houden grote zakelijke kansen in voor bedrijven die toegang tot deze enorme markt willen verkrijgen. En, niet onbelangrijk, veel projecten die momenteel worden aanbesteed, kunnen een stabiel platform vormen voor duurzame toekomstige groei binnen China.

Montgomery Gray Events is gespecialiseerd in het organiseren van internationale investeringsforums en wil de mythe ontkrachten dat de Chinese markt voor de meeste bedrijven te ingewikkeld en moeilijk is om zakelijk voet aan de grond te krijgen. Het bedrijf organiseert 'Business in China', een Europese aanbestedingstop die op 28 en 29 mei 2008 zal plaatsvinden in het Berliner Congress Centre in Berlijn (10.000 m2) en wordt gesteund door het Duitse Berlin Partner en het Britse CBI - beide wereldwijd gerespecteerde vertegenwoordigers van de internationale handel.

Het doel van deze unieke bijeenkomst is om Chinese en Europese besluitvormers binnen het bedrijfsleven bijeen te brengen op een interactieve markt die is bedoeld om op eenvoudige wijze voor alle partijen gunstige relaties tot stand te brengen. Het evenement is daarom ook zeer waardevol voor bedrijven die tot de Chinese markt willen toetreden of hun huidige positie willen uitbreiden zonder dat ze de momenteel aanbestede projecten willen binnenhalen. -meer-
"De behoefte van China aan de geavanceerde technische ondersteuning die onmisbaar is om de snelle groei mogelijk te maken, houdt enorme kansen in voor Europese bedrijven op gebieden waarop ze zich reeds hebben bewezen", zegt Christian Treichel, Director International Business van Berlin Partner. "Wij denken dat Business in China van onschatbare waarde zal blijken om de Chinese markt versneld toegankelijk te maken. Wij willen dit proces mogelijk maken ter bevordering van een goede dialoog en de zakelijke relaties die voor een geslaagde aanbestedingsprocedure onmisbaar zijn."

Het belang en de potentiële kansen voor Europese bedrijven* die Business in China bijwonen, kunnen niet vaak genoeg worden benadrukt. Het evenement biedt plaats aan slechts achthonderd afgevaardigden en wordt samen georganiseerd met tien subraden** van de Chinese Raad voor de Bevordering van Internationale Handel (CCPIT) en de Chinese Kamer van Internationale Koophandel (CCOIC), het overheidsorgaan dat de validiteit, omvang en kwaliteit van de aanbestede projecten heeft bevestigd.

Maar ondersteuning is meer dan alleen een woord. Om te laten zien hoe belangrijk het voor China is om de juiste partners te vinden, zodat geplande projecten daadwerkelijk van start kunnen gaan, nodigt het CCPIT tweehonderd topfunctionarissen van de overheid en uit het bedrijfsleven uit om naar Berlijn te komen om de aanbestede projecten te bespreken en onderhandelingen te voeren. De projecten zijn uit tal van bedrijfstakken afkomstig, waaronder auto's, landbouw, bouw, chemicaliën, energie, elektronica, infrastructuur, informatietechnologie, transport, telecommunicatie, textiel, kunststoffen en farmaceutica. Vrijwel elke grote bedrijfstak in China biedt volop zakelijke kansen***.

Richard Lambert, Director General van CBI, zegt hierover: "China verdubbelt zijn wereldhandel om de drie jaar. Het is nu al de op een na grootste handelspartner van de EU, maar de situatie is nog niet in balans. We importeren ruim E 190 miljard uit China, terwijl de export naar China slechts zo'n E 63 miljard bedraagt. China is echter een snelle groeimarkt voor de goederen en diensten met meerwaarde waar de Europese bedrijven zo goed in zijn. We hopen daarom dat Business in China meer bedrijven stimuleert om zich met deze snel groeiende economie te gaan bezighouden."

Niet alleen het concept van Business in China is uniek, maar ook de opzet. Om een optimaal, positief resultaat voor de deelnemers te garanderen, ontvangen alle afgevaardigden van de Europese bedrijven voorafgaand aan het evenement een persoonlijke planner, gebaseerd op door henzelf verstrekte informatie, waarin persoonlijke ontmoetingen staan ingepland met relevante Chinese vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en overheidsfunctionarissen. Deze ontmoetingen vinden plaats volgens vaste criteria, zoals bedrijfstak, budget, doelstellingen, kapitaal en bedrijfsstrategie, zodat de tijd optimaal wordt benut. -meer-
Tegelijk met de geplande aanbestedingsbijeenkomsten vinden er conferenties plaats die inzicht bieden in belangrijke aspecten van het zakendoen met China, en een reeks seminars die zich richten op specifieke zakelijke onderwerpen. Daarnaast geven de afgevaardigden van de deelnemende Chinese regio's een kort profiel van de regio, met onder meer informatie over het bedrijfsleven aldaar, de investeringsmogelijkheden en een overzicht van de projecten waarvoor momenteel buitenlandse partners worden gezocht.

Business in China wordt een baanbrekend evenement dat de Chinese markt dichter bij Europa brengt. Men kan er direct belangrijke Chinese besluitvormers ontmoeten - iets wat normaal gesproken weken of maanden duurt en waarvoor meerdere tussenpersonen moeten worden ingeschakeld. Door deze directe aanpak kan er een fundering worden gelegd en kunnen zakelijke voorstellen op zeer korte tijd worden geëvalueerd. De afstemming van de bedrijfsbelangen op de aanbestede projecten en de functionarissen die met eigen ogen zien dat bedrijven geïnteresseerd zijn en zich op de volgende stappen kunnen voorbereiden, is de voorbode van een nieuwe mate van efficiency op het gebied van aanbesteding en samenwerking.

Op de aanbestedingstop komen meer dan driehonderd projecten bijeen, met een gezamenlijke waarde van ruim E 20 miljard, van tien van de snelst groeiende en naar buiten gerichte Chinese provincies. Business in China vormt een belangrijke brug voor bedrijven die China willen veroveren, en een belangrijke groeimogelijkheid voor Europese bedrijven die al op de Chinese markt zijn vertegenwoordigd.

*Inschrijving voor geïnteresseerde bedrijven: www.businesschinaexpo.com/register.html **Informatie over de deelnemende regio's: www.businesschinaexpo.com/regionatt.html ***Dwarsdoorsnede van de aanbestede projecten: www.businesschinaexpo.com/projects.html

# # #

Montgomery Gray Events is gespecialiseerd in internationale investeringsevenementen en is een dochteronderneming van Andry Montgomery Ltd, wereldwijd erkend pionier op het gebied van business-to-business beurzen. Het bedrijf is in 1895 opgericht en heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het opzetten van geslaagde, belangrijke evenementen die kopers en verkopers bij elkaar brengen om zaken te doen. Montgomery heeft overal, van de opkomende markten Zuid-Afrika, India, Rusland en Oost-Europa tot de ontwikkelde, geavanceerde Britse en Amerikaanse markt een ongeëvenaarde staat van dienst. Het bedrijf is daarnaast actief in China en Hongkong, waar het inmiddels een goede naam heeft opgebouwd. Kijk voor meer informatie op: www.montex.co.uk