KNHS


Internationaal conours in Ermelo
18 maart 2008

Ermelo - De voorbereidingen zijn gestart voor de Intercollegiate World Equestrian Cup, dit spektakel zal dit jaar voor het eerst in Nederland worden gehouden. Van 28 mei tot en met 1 juni 2008 organiseert Van Hall Larenstein uit Wageningen de derde editie van de Intercollegiate World Equestrian Cup op het KNHS-centrum te Ermelo.

Dit internationale concours wordt georganiseerd voor en door studenten van verschillende internationale hippisch HBO-opleidingen. Zo zijn er teams uit o.a. Canada, Engeland, Amerika, Oostenrijk, Ierland etc. Dit jaar is deze taak weggelegd voor de Nederlandse en Duitse studenten van de opleiding Equine, Leisure & Sports van Van Hall Larenstein uit Wageningen onder leiding van Greta van Beek en Martine van Tilburg. Afgelopen jaar heeft Van Hall Larenstein in Amerika gestreden voor de titel, met twee teams (Duits en Nederlands). De internationale opleiding Equine Leisure & Sports trekt namelijk ook een grote groep Duitse studenten, aangezien in Duitsland geen HBO opleiding bestaat op vergelijkbaar niveau.

De ervaringen opgedaan in Amerika heeft de studenten doen inspireren om het evenement naar Europa te halen, en met een grote groep enthousiaste 2e jaars studenten zijn ze inmiddels van start gegaan, als onderdeel van hun tweede studiejaar. Het evenement zal bestaan uit een L dressuur proef en een L springconcours en dit allemaal op voor de ruiters onbekende rijpaarden. In Engeland en Amerika zijn dit soort wedstrijden tussen universiteiten en scholen heel gewoon, echter in Nederland zijn hier minder mee bekend en het is dus ook voor de groep een bijzondere uitdaging.

Naast het praktische rijden zullen alle studententeams ook worden getoetst op hun kennis van het paard. De Equine Leisure & Sports studenten willen graag de internationale studenten kennis laten maken met de Nederlandse paardensector en natuurlijk de Nederlandse paarden. Voor dit evenement zijn de studenten ook op zoek naar enthousiaste paardenbezitters die bereid zijn hun L- paard voor dit evenement aan de organisatie van de Intercollegiate World Equestrian Cup beschikbaar te stellen.
Voor meer informatie over bijvoorbeeld vergoedingen, begeleiding etc. kunt u contact opnemen met Chantal Bijlemeer, 06-50877819 of e-mailen naar iwec.horses2008@gmail.com.