Gemeente Bernheze


Nationale Straatspeeldag 28 mei ook in Bernheze

In 1994 is voor het eerst in Nederland gestart met de organisatie van een nationale straatspeeldag. De gemeente Bernheze is hiermee gestart in 2003. Dit jaar is men ook weer van de partij. Op woensdag 28 mei krijgen de kinderen uit alle vijf kernen de gelegenheid, zonder gevaar van verkeer, naar hartelust op straat te spelen. De dag is bedoeld als een echte actiedag , waarbij omwonenden, ouders en gemeente aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de straat of buurt.

In 2007 hebben meer dan negenhonderd kinderen uit de vijf dorpskernen aan deze activiteit deelgenomen. Bij de organisatie van dit evenement waren 16 buurtverenigingen en straten betrokken en tachtig vrijwilligers actief.

Waarom is een nationale straatspeeldag nodig?

Kinderen spelen graag buiten, op de stoep, op straat, in een speeltuin of andere plekken.
Door toename van het verkeer, wordt het buiten spelen steeds gevaarlijker. Met name autos en scooters rijden steeds harder door woonwijken. Ook neemt de parkeerdruk toe waardoor het voor kinderen moeilijker wordt een goede speelplek uit te zoeken. Jaarlijks zijn kinderen hierdoor het slachtoffer van verkeersongelukken in de directe omgeving.
Door het gevaar dat het verkeer tegenwoordig voor kinderen oplevert, durven veel ouders hun jonge kinderen niet meer alleen buiten te laten spelen.

De nationale straatspeeldag heeft tot doel de kinderen de straat terug te geven en op een speelse wijze aandacht te vragen voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten.

De coördinatie van de nationale straatspeeldag ligt in handen van Vivaan Bernheze. Zij zorgen voor werving, voorlichting, ondersteuning, vergunningaanvraag en subsidietoekenning.

Hoe kan men meedoen?

Heeft u belangstelling of wenst u meer informatie neem dan contact op met
Vivaan Bernheze, Ron Bomelijn tel: 0412-456546 06 52471914 of stuur een mail naar ron.bomelijn@vivaan.nl

Bij voldoende belangstelling wordt in april een voorlichtingbijeenkomst gegeven.