Gemeente Valkenswaard

Straatspeeldag

Nationale Straatspeeldag

Op woensdag 28 mei is het weer Nationale Straatspeeldag. De verkeersveiligheidsorganisatie Veilig Verkeer Nederland organiseert deze dag samen met ouders, buurtverenigingen en scholen in het hele land. Zij vragen op die dag aandacht voor de kwetsbare positie van kinderen in het verkeer. Dit jaar is het thema 'Ruimte voor kinderen'.

Het terugbrengen van de snelheidslimiet tot 30 km per uur is niet genoeg, aldus Veilig Verkeer Nederland. De straten zullen zo ingericht moeten worden dat kinderen de ruimte krijgen en auto's niet of veel minder. Tijdens de Straatspeeldag ligt de nadruk dan ook op het creëren van veilige speelplekken voor kinderen en wordt aandacht gevraagd voor de ruimte die kinderen in het verkeer wordt geboden (denk hierbij aan veilige fietsverbindingen en voetpaden naar scholen, winkels, sportclubs).

Straat afsluiten? Vraag tijdig toestemming!
In overleg met de gemeente kunnen op 28 mei één of meer straten worden afgesloten voor het verkeer, zodat kinderen daar veilig kunnen spelen. Degenen die toestemming willen voor het afsluiten van een straat worden verzocht hier zo snel mogelijk een verzoek voor in te dienen bij de gemeente. Hiervoor is een formulier verkrijgbaar ('meldingsformulier kleinschalig evenement') bij de balie van de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis aan De Hofnar 15. De afdeling is telefonisch te bereiken via nummer 040-2083444.

Meer informatie of meedoen?
Voor meer informatie over de Nationale Straatspeeldag kunt u terecht op de website van VVN www.veiligverkeernederland.nl of rechtstreeks www.straatspeeldag.nl. Hier vindt u uitgebreide informatie over de Straatspeeldag. Er staat ook een link naar de webshop van VVN waar u de campagnematerialen en de handleiding kunt bestellen als u met uw straat, school of buurtvereniging wilt deelnemen.

Voor informatie over de Straatspeeldag kunt u ook bellen met Veilig Verkeer Nederland, 035-5262737.