Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Prinses Mxima bezoekt 28 mei 2008 bijeenkomst Talent naar de Top

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont de bijeenkomst `Talent naar de Top' bij op woensdagmiddag 28 mei in de Passenger Terminal te Amsterdam.

Tijdens deze bijeenkomst wordt het Charter Talent naar de Top ondertekend. Dit handvest bevat concrete maatregelen om vrouwelijk talent te stimuleren én te behouden voor de top van het bedrijfsleven.

Het handvest is tot stand gekomen door de Stichting TopBrainstorm. Deze stichting, die samenwerkt met talentvolle topvrouwen uit het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid, heeft maatregelen bedacht die de weg naar en het functioneren aan de top voor vrouwen makkelijker moet maken. De taskforce Vrouwen naar de Top heeft onder voorzitterschap van Sybilla Dekker het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector benaderd om draagvlak te creëren voor dit handvest.

Het doel van het handvest is om werkgevers vrijwillig, maar niet vrijblijvend, actie te laten ondernemen om meer diversiteit aan de top te krijgen. Op 28 mei ondertekent een aantal toonaangevende organisaties uit het bedrijfsleven, de overheid en de non-profitsector het Charter Talent naar de Top.

16 april 2008

* © RVD