Gemeente Boxtel

Nationale Straatspeeldag 28 mei

Op woensdag 28 mei 2008 is het weer zover. Dan wordt de 19e Nationale Straatspeeldag gehouden. De straatspeeldag is een landelijk initiatief van Veilig Verkeer Nederland. Tijdens die dag worden in heel Nederland straten afgesloten voor het verkeer. Kinderen krijgen op zo'n manier een echte speelstraat als protest tegen de gevaren in het verkeer die hen in hun bewegingsvrijheid beperken. Zo is de Straatspeeldag naast één groot kinderfeest ook een actiedag voor een veilig en kindvriendelijk verkeer.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Kinderen zijn graag buiten. Op de stoep spelen, samen met vriendjes de buurt verkennen, zelf naar school lopen of fietsen. Dat is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar de veiligheid van kinderen in het verkeer komt soms in het gedrang. Het verkeer wordt drukker, er wordt hard gereden en veel straten staan vol met geparkeerde auto's. Voor kinderen blijft er vaak nauwelijks een veilig plekje over.

Op de Straatspeeldag kan de school, wijk of buurt bij de gemeente aandacht vragen voor de verkeersonveilige situaties. Als u meer wilt weten over de opzet en organisatie van deze dag, neem dan contact op met Veilig Verkeer Nederland, (035) 5248800 / (035) 5262737 of via e-mail straatspeeldag@vvn.nl. Kijk ook maar eens op hun website www.veilgverkeernederland bij het onderdeel Zelf in actie -Straatspeeldag. Daar kunt u niet alleen een stappenplan opvragen, maar zijn ook tips verkrijgbaar voor spelletjes op straat, kinderstraatspelen en straatacties.

Als uw straat of buurt mee wil doen aan de straatspeeldag, bijvoorbeeld in combinatie met een buurtfeest, neem dan zo snel mogelijk contact op met mw. C. Campos da Cruz van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente, (0411) 655248. Dit in verband met het tijdig aanvragen van de vergunningen voor het afsluiten van de straat en het lenen van afzethekken e.d.

17-04-2008
---