"De Transportsector en Klimaatverandering": Online debat gelanceerd door het International Transport Forum

06/05/2008 10:07

PR Newswire

PARIJS, May 6 /PRNewswire/ -- Het International Transport Forum heeft zijn tweede online debat gelanceerd over "De Transportsector en Klimaatverandering" ter voorbereiding van het komende Forum dat van 28 tot 30 mei in Leipzig zal gehouden worden.

"De transportsector is verantwoordelijk voor een aanzienlijk en toenemend deel van de uitstoot van broeikasgassen en er zijn vele aanwijzingen dat de transportactiviteit en de hiermee gepaard gaande uitstoot ten minste zullen verdubbelen tijdens de komende 30 jaar", zei Jack Short, secretaris-generaal van het International Transport Forum maandag in Parijs bij de lancering van hun tweede online debat. "Aan de andere kant," zo legde Short uit, "hebben politieke doelstellingen bepaald dat de globale uitstoot met 50% gereduceerd moet worden tegen het midden van de eeuw. De harde conclusie is dat er geen beleid toegepast of zelfs maar gepland wordt dat de uitstoot van de transportsector zou doen kunnen stabiliseren, laat staan reduceren."

Het webdebat van het Forum werd gelanceerd om het publiek aan te sporen een bijdrage te leveren aan de discussies in Leipzig. Inbreng uit het online debat en de beste vragen en commentaren zullen tijdens het Forum voorgelegd worden aan afgevaardigden en ministers.

Het nieuwe debat van het Forum "De Transportsector en Klimaatverandering" werd gelanceerd met als doel suggesties, discussies en meningen van experts en andere betrokkenen aan te wakkeren. Tijdens het debat zullen er vragen gesteld worden over de doelstellingen die ministers moeten bereiken met betrekking tot de transportsector, de rol van technologie bij de reductie van de CO2-uitstoot binnen de transportsector, de best mogelijke introductie van technologie en welke beleidsmaatregelen in verband met de transportsector ministers het best treffen indien ze een wezenlijk verschil willen maken.

"Transport en Energie: De Uitdaging van Klimaatverandering" is het centrale thema van het Forum dat van 28 tot 30 mei 2008 in Leipzig gehouden zal worden en waar de ministers van transport van meer dan 50 landen zullen samenkomen met vertegenwoordigers van toonaangevende bedrijven en gerenommeerde wetenschappers.

Om deel te nemen aan het debat en voor meer informatie over het Forum en hoe het bij te wonen, kijkt u op http://www.internationaltransportforum.org

Michael Zirpel
Directeur communicatie
International Transport Forum
Tel. +33-1-45-24-95-96
Fax +33-1-45-24-13-22/97-42
2 rue André Pascal
F-75775 Paris Cedex 16
michael.zirpel@oecd.org
http://www.internationaltransportforum.org

Michael Zirpel, directeur communicatie, Tel. +33-1-45-24-95-96, Fax +33-1-45-24-13-22/97-42, 2 rue André Pascal, F-75775 Paris Cedex 16, International Transport Forum, michael.zirpel@oecd.org