Gemeente IJsselstein


Nieuw plan Hollandsche IJssel

Datum: donderdag 8 mei 2008
Op 28 mei a.s. wordt het ontwerpplan voor het nieuwe recreatie- en natuurgebied Hollandsche IJssel gepresenteerd. Alle inwoners van IJsselstein worden uitgenodigd om vragen te stellen of een mening te geven.
Het ontwerpgebiedsplan is opgesteld door de gemeente IJsselstein, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Staatsbosbeheer en de provincie Utrecht. Het gebied waar nu nog landbouw wordt bedreven, wordt omgevormd tot een afwisselend natuur- en recreatiegebied met bos, een ligweide en bloemrijk grasland.
Zo wordt voldaan aan twee richtlijnen die voorschrijven dat er meer groen voor recreatie rond de stad moet komen (Recreatie Om De Stad, RODS) en dat natuurgebieden met elkaar moeten worden verbonden om de natuur in Nederland te versterken (Ecologische Hoofdstructuur, EHS). Door de gebiedsontwikkeling krijgen inwoners van de gemeente IJsselstein bovendien meer ruimte om te fietsen, wandelen, spelen of joggen. Het plan is nog niet definitief. Bewoners, betrokkenen en geĂŻnteresseerden kunnen op 28 mei vragen stellen en tot 1 juli 2008 schriftelijk reageren op het ontwerp.
Informatie over de bijeenkomst op 28 mei kunt u vinden in de nieuwsbrief Hollandsche IJssel.
Informatie over het plan staat in het ontwerp gebiedsplan. En hieronder staan enkele sfeerimpressies en deelkaarten van het gebied.