Syntens


---

Syntens helpt groothandel om innovatiekansen te benutten

Binnen de groothandel gaan de ontwikkelingen snel. Steeds minder zal de groothandel vanuit een solitaire rol gaan opereren. Om ondernemers van groothandels bewust te maken van de innovatiekansen die er voor hen liggen, organiseert Syntens op 28 mei de bijeenkomst âGroothandel waarde(n)loos of waarde(n)vol?â bij FloraHolland in Venlo.

âGroothandels zouden zich beter bewust moeten zijn van de positie die men inneemt in de ketenâ, vindt Wim Heldens, innovatieadviseur van Syntens. âOok moeten groothandels oplossingen bieden met échte toegevoegde waarde.â Dit laatste is ook gebleken uit de studie âGroothandel op weg naar 2010â uitgevoerd door de ING Bank. Volgens de studie zijn toegevoegde waarde, flexibiliteit en innovatie kenmerkend voor de moderne groothandel. Eind vorig jaar kreeg deze studie een vervolg in âVoorraadmanagement in de groothandelâ. Als branchemanager handel bij de ING Bank zal de heer Dirk Mulder tijdens de bijeenkomst op 28 mei zijn visie op de groothandel geven.

Een andere spreker tijdens de bijeenkomst is de heer Piet Pauwels van de Faculty of Economics & Business Administration van de Universiteit Maastricht. Hij zal ingaan op het belang van toegevoegde waarde en de rol van de eigen marketing hierbij.

Belangrijk onderdeel van de bijeenkomst is een bezoek aan een van de vier meewerkende gastbedrijven: Florazon, Seacon Logistics BV, Hakvoort Horeca BV en Technische Unie BV. Actuele onderwerpen zoals samenwerken, internationalisatie, positie in de keten en innovatiecultuur passeren de revue in de praktijkverhalen van de ondernemers van deze bedrijven.

De bijeenkomst start om 13.30 en zal eindigen met een borrel rond 17.30 uur. Deelname is kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.syntens.nl/groothandel.

Noot voor de pers

Pers is van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. Bent u hierin geïnteresseerd, neemt u dan contact op met Syntens, Sabine Schlooz, Communicatieadviseur, tel. 088-444 00 82, e-mail: ssc@syntens.nl.

Profiel Syntens

Syntens zet ondernemers aan tot succesvol innoveren, waarbij het gaat om vernieuwing van product, dienst, proces of organisatie. Dat gebeurt op basis van adviezen, voorlichtingsbijeenkomsten en doorverwijzing naar een netwerk van experts en kennisinstellingen. De -veelal kosteloze- activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.