Gemeente Papendrecht

8 mei 2008

Straatspeeldag 28 mei
De nationale kinderstraatspeeldag wordt dit jaar woensdag 28 mei in Papendrecht op drie plaatsen gehouden: in de Breitnerstraat, op het dr. Rietveldplein en bij Jeugdcentrum Interval. De gemeente stimuleert de kinderstraatspeeldag en organiseert een kinderstraatspeeldag karavaan. Deze stopt bij het Vondelpark waar de sport- en spelbus staat en trekt van straat naar straat met verrassingen voor de deelnemende kinderen en om volwassenen te enthousiasmeren voor organisatie van straatspeeldagen. De gemeente heeft voor straatspeeldagen een model-draaiboek en budget voor de organisatie beschikbaar. Wilt u ook een kinderstraatspeeldag organiseren? Dat kan natuurlijk ook na 28 mei. Informatie? Bel Lisette Human, wijkcoördinator van de gemeente Papendrecht: (078) 6418212.

Woensdag 14 mei opening Cruyff Court Papendrecht Het Cruyff Court Papendrecht is klaar en wordt woensdag 14 mei feestelijk geopend. Het Cruyff Court, een luxe openbare voetbalvoorziening van 28 bij 42 meter, ligt in de wijk Oostpolder langs de Oostkil. De officiële opening om 13.00 uur wordt een waar spektakel en een lust voor het oog én het oor.
Onmiddellijk na de opening is het veld van de kinderen en spelen de mini's van de twee Papendrechtse voetbalverenigingen, VV Papendrecht en VV Drechtstreek de openingswedstrijd. Om 14.00 uur barst dan een spannend voetbaltoernooi los met teams van jongens en meiden die zich daarvoor hebben aangemeld. Voor elke deelnemer aan het toernooi is er een eetbare medaille die speciaal voor deze gelegenheid gebakken worden door Bakker Vlot.
Twee freestylers van Soccershowdown showen verder hun waanzinnige balkunsten. Dit optreden is mogelijk gemaakt door Sonneveld Group B.V.

Het Papendrechtse Cruyff Court voldoet uiteraard aan de kwaliteitseisen die de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden daaraan stelt, zoals kunstgras, de afmetingen en een activiteitenprogramma. Verder is het de bedoeling dat jong en oud gestimuleerd worden om meer aan sport en bewegen te doen. Daarom zijn er regelmatig activiteiten en toernooien. Die kunnen georganiseerd worden door (sport)verenigingen, maar ook door omwonenden, wijkplatforms of anders inwoners. Op een Cruyff Court is sport niet alleen een doel maar ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samen spelen, normen en waarden in het spel te brengen. Zo krijgt het Cruyff Court ook in Oostpolder en in heel Papendrecht een sociale functie.
Buiten de georganiseerde activiteiten kan jong en oud er gewoon vrij spelen. Hoewel het niet de eerste doelgroep is, blijkt in de praktijk dat ook senioren de kans grijpen om gezamenlijk een potje te voetballen.
Zijn er Papendrechters die een leuk idee hebben of zin hebben om iets te organiseren, neem dan contact op met de gemeente, tel. 078-6418911 en vraag naar de afdeling Samenleving. Kijk voor meer algemene informatie over Cruyff Courts op www.cruyffcourts.org.

Wethouder bezoekt Aannemingsbedrijf Gebr. De Koning Wethouder André Vogel van Economische Zaken bezocht vorige week aannemingsbedrijf Gebr. De Koning aan het Nanengat 1. Algemeen directeur Dirk Jan Teeuw informeerde de wethouder over het reilen en zeilen van het familiebedrijf dat zich bezighoudt met het beton-, funderings- en waterbouwkundige werken. De Koning voert werkzaamheden uit als aanleg van tunnels, damwanden en nieuwe kades. Daarnaast doet het bedrijf heiwerkzaamheden en renovaties aan buispalen in havens voor onder meer Prorail en de Provincie Zuid-Holland. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over de terreinen aan het Nanengat en de Rietgorsweg.
Eén keer per maand bezoekt wethouder Vogel Papendrechts bedrijven om zich te informeren over onderwerpen die spelen in het Papendrechtse bedrijfsleven. De kennismaking en informatie-uitwisseling worden door gemeente en de bedrijven zelf als nuttig ervaren. Wilt u de wethouder ook op bezoek bij uw bedrijf, mail dan naar de accountmanager bedrijven van de gemeente Papendrecht, mw. N. Lorenc: n.lorenc@papendrecht.nl

Voornemen aslastbeperking parkeerdek Kleine Waal Het college van burgemeester en wethouders is voornemens voor het parkeerdek op de Kleine Waal, bij verpleeghuis/zorgcentrum De Waalburcht een aslastbeperking van tien ton (10.000 kilogram) in te stellen. Doel van de maatregel is te voorkomen dat in de constructie van het parkeerdek blijvende vervormingen optreden als gevolg van te zware belasting. Hierdoor zou de veiligheid van weggebruikers in gevaar kunnen komen.
Het concept verkeersbesluit dat hieraan ten grondslag ligt, ligt vanaf donderdag 8 mei 2008 gedurende een periode van twee weken ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen hun zienswijzen vóór 22 mei 2008 kenbaar maken aan de gemeente Papendrecht, afdeling Stedelijk Beheer, postbus 11, 3350 AA Papendrecht.

Sloopwerkzaamheden voormalig pand Super de Boer/Riskepand Maandag 5 mei is gestart met sloop van de voormalige winkel van Super de Boer en het Riskepand. Als eerste worden de asbesthoudende materialen waaronder de gevelplaten verwijderd. De geldende veiligheidsvoorschriften worden daarbij uiteraard in acht genomen. De sloopwerkzaamheden duren ongeveer zes weken.

Huiselijk geweld centraal tijdens voorlichtingsbijeenkomst Om huiselijk geweld te voorkomen en te bestrijden, het taboe te doorbreken en bespreekbaar te maken, signalering te verbeteren en toeleiding naar zorg te realiseren, houden de gemeente Papendrecht, de Grote Rivieren en het Meldpunt Zorg en Overlast dinsdag 13 mei vanaf 19.00 uur voorlichtingsbijeenkomst over dit thema in de raadzaal van het gemeentehuis.
Huiselijk geweld wordt gepleegd door personen in de huiselijke kring van het slachtoffer. Het is een aantasting van de persoonlijke integriteit. `Huiselijk' verwijst dus naar de relatie tussen de dader en het slachtoffer en niet naar de locatie waar het geweld plaatsvindt.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom op dinsdag 13 mei van 19.00 tot 21.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt 22 in Papendrecht. Koffie en thee zijn gratis. Wie de bijeenkomst wil bijwonen kan zich aanmelden bij de afdeling preventie van De Grote Rivieren, tel. 078 654 50 76 (ma t/m do) of via mail: preventie@degroterivieren.nl

Gezocht: Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand De gemeente Papendrecht zoekt een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS; m/v)
Als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand ben je speciaal belast met het sluiten van huwelijken en het registreren van partnerschappen. Je begeleidt de paren en weet op creatieve en persoonlijke wijze elke keer weer iets bijzonders te maken van hun speciale dag. Daarnaast voer je voorbereidende gesprekken met de paren. De huwelijksvoltrekkingen en geregistreerd partnerschappen kunnen op verschillende locaties in de gemeente plaats vinden. Meer informatie? Zie www.papendrecht.nl bij `vacatures'.

Werkzaamheden Markt
Om de werkzaamheden rond de Markt om de ondergrondse infrastructuur geschikt te maken voor de geplande nieuwbouw, is vanaf begin mei de toegangsweg vanaf de P.C. Hooftlaan naar het Marktterrein afgesloten voor alle verkeer. Deze weg en het parkeerterrein naast de bibliotheek kunnen dan niet worden gebruikt. Het verkeer wordt met behulp van borden omgeleid. De afsluiting van deze weg duurt circa twee weken. Het Marktterrein is tijdens deze afsluiting wel bereikbaar via de Schoolstraat.

Wethouder Vogel opent veertigste buitenbadseizoen Vanwege het goede weer is zwembad De Hooght al geopend, maar zaterdag 10 mei 2008 opent zwembad de Hooght om 10.00 uur officieel het zomerseizoen.
Omdat het zwembad veertig jaar bestaat, is de toegang gratis en zijn er vele activiteiten, zoals springkussens, een speeleiland in het water en spelletjes in het water en op het veld. Kinderen tot 15 jaar kunnen oude spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt. De markt is in te richten vanaf 9.30 uur, de verkoop start na de officiële opening, rond 10.15 uur. Opgeven kan aan de kassa van het zwembad of op de dag zelf. Hiervoor is een borg van 2.50 euro verschuldigd, bij schone oplevering van de plek wordt de borg terugbetaald.
Tot en met vrijdag 9 mei vindt nog voorverkoop van de zwemabonnementen plaats aan de kassa van het zwembad aan de Lange Tiendweg 12. Inschrijfformulieren zijn te downloaden via
www.papendrecht.nl/zwembad

____________