Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Burgeravond over de voorjaarsnota

15 mei 2008
De deelraad van Oost-Watergraafsmeer nodigt inwoners en organisaties uit om op de avond van 28 mei 2008 te reageren op de voorjaarsnota. Plaats van handeling: stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat. Aanvang: 20.00 uur.

In de maand juni zal de deelraad een besluit nemen over de voorjaarsnota. Daarin staat in hoofdlijnen het stadsdeelbeleid voor 2009.

Nieuw programakkoord

Basis is onder meer het nieuwe programakkoord dat is opgesteld door de coalitie van PvdA, Méérbelangen en SP. Aangezien het programakkoord op onderdelen afwijkt van het programakkoord van de vorige coalitie, bevat ook de voorjaarsnota wijzigingen van beleid. Daar-naast is de financiële positie van het stadsdeel aanleiding om nieuwe prioriteiten te leggen.

Gelegenheid tot vragen stellen

Het doel van de burgeravond is om inwoners en maatschappelijke organisaties in de gelegenheid te stellen en te reageren op de voorjaarsnota. Wellicht heeft u suggesties voor andere beleidsopties. De burgeravond is zo ingericht dat per thema gespreksgroepen worden gevormd. Aan het eind van de avond wordt per groep verslag gedaan van de ingebrachte suggesties. De deelraad kan die suggesties betrekken bij de beraadslagingen in de raadsvergadering van juni.

De voorjaarsnota

U kunt de voorjaarsnota vanaf vrijdag 16 mei vinden op de website. De voorjaarsnota ligt ook ter inzage bij de griffie van de stadsdeelraad aan de Linnaeusstraat 89.

Aanmelden voor de burgeravond

Als u de burgeravond wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden bij de griffie van de stadsdeelraad. Aanmeldingen dienen uiterlijk 26 mei 2008 bij de griffie bekend te zijn.

De griffie is te bereiken via:

* Mirjam Hartkamp, telefoon 020 - 774 4099; e-mail: mhartkamp@oost-wgm.amsterdam.nl

* Bert Wolma, telefoon 020 - 774 4023; e-mail: bwolma@oost-wgm.amsterdam.nl

In de raadscommissievergaderingen begin juni vindt het debat plaats over de voorjaarsnota. In de raadsvergadering van 16 juni 2008 neemt de deelraadsvergadering een besluit over de voorjaarsnota. Reageer