Burgemeester neemt jubileumboek van 100-jarig Inventum in ontvangst

15/05/2008 15:38

Inventum B.V.

Bilthoven, 15 mei 2008

Op woensdag 28 mei a.s. brengt Burgemeester A.J. Gerritsen van de Gemeente De Bilt een bezoek aan het in Bilthoven gevestigde, 100-jarige bedrijf Inventum. Aanleiding voor zijn bezoek om 11.00 uur, samen met wethouder de heer A.J. Ditewig en collega mevrouw M. Verwoert, is de feestelijke uitreiking van het eerste publieke exemplaar van het rijkelijk van foto's voorziene jubileumboek "Inventum 100 jaar Innovatief".

Inventum heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van verschillende soorten warmte- en warmwaterapparatuur en verzorgt in Bilthoven eveneens de volledige productie. Het boek "Inventum 100 jaar Innovatief" geeft een boeiend beeld van de rijke historie van het bedrijf dat niet alleen in Nederland, maar tot in verste uithoeken van de wereld een begrip is. Met als rode draad een voortdurende nadruk op innovatie wordt de historie geschetst van het bedrijf dat eerst deel uitmaakte van het begin van de industrialisering, vervolgens actief was tijdens de opkomst van de elektriciteit en vandaag de dag koploper is op het gebied van moderne technologieën ten behoeve van duurzame energie.

Inmiddels al twee generaties maakt Inventum deel uit van de geschiedenis van Bilthoven en van Nederland. Mede dankzij de Historische Kring D'Oude School uit De Bilt en de makers van het boek, Monique van Helden-Gerritsen en auteur René van Helden, is de interessante geschiedenis van Inventum tot leven gekomen.

Informatie

Uiteraard is de pers van harte welkom op 28 mei a.s. aan de Leyenseweg in Bilthoven. Om 11.30 uur is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van foto's. Over enkele weken ontvangt u een persbericht dat uitsluitend betrekking heeft op de 100-jarige geschiedenis van Inventum.





http://www.inventum.nl