Gemeente Baarn

28 mei: Nationale Straatspeeldag in Baarn
spandoek straatspeeldag

Op woensdag 28 mei is het Nationale Straatspeeldag. In heel het land worden die dag straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen kunnen spelen op straat. In Baarn is op woensdagmiddag 28 mei een gedeelte van de Wijkamplaan afgesloten. Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn daar dan allerlei leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Speciaal voor de ouders is er die middag een interessante informatiemarkt over het thema opvoeden, met kraampjes, sketches en workshops. Iedereen, jong en oud, is dus welkom. De straatspeeldag in Baarn is een samenwerking tussen Stichting De Plataan, Amant, GGD Eemland, Stichting Allochtonenraad Baarn en de Gemeente Baarn.

Het thema van de Nationale Straatspeeldag 2008 is Ruimte voor kinderen. Daarbij gaat het niet alleen om speelruimte, maar over ruimte, in de breedste zin, die kinderen wordt geboden.

Voor kinderen vinden er activiteiten plaats, mede georganiseerd door vrijwilligers van Stichting De Plataan. Bij de activiteiten staan kraampjes met informatie voor ouders. Amant geeft informatie over ouder- en kindzorg (het consultatiebureau) en het Jeugdloket. GGD-Eemland geeft informatie over jeugdgezondheidszorg. Ook de bibliotheek en de Speel-o-theek zijn aanwezig met een kraam vol boeken en speelgoed, Het Poorthuis heeft een kraam met informatie over Stichting De Plataan en Veilig Verkeer Nederland.

Daarnaast worden er deze middag grappige maar herkenbare sketches op straat opgevoerd rond het thema opvoeden, zoals kinderen en snoepen, ruw taalgebruik en problemen met slapen gaan.