Gemeente Sneek


sneek

Nieuw pand voor VNN in Sneek

Verslavingszorg Noord Nederland locatie Sneek gaat verhuizen van Prinses Julianapark 13-14 naar een pand in het verlengde van het Prinses Julianapark, te weten Kanaalstraat 5-6 (dit is het voormalige pand van Bureau Jeugdzorg/GGZ Friesland).

De belangrijkste reden voor de verhuizing is ruimtegebrek in de huidige locatie.

Het is de bedoeling dat het nieuwe pand nog dit jaar in gebruik zal worden genomen, waarschijnlijk in oktober/november. Voor die tijd zal er eerst nog een interne verbouwing plaatsvinden. Omwonenden van het pand aan de Kanaalstraat zijn per brief op de hoogte gebracht van de komst van VNN, daarnaast is er op 28 mei een informatieavond waarbij ook wethouder A. Ekhart van de gemeente Sneek aanwezig is.

In de locatie in Sneek vindt ambulante hulpverlening plaats, dat wil zeggen dat cliënten daar komen voor bijvoorbeeld gesprekken, trainingen of de verstrekking van (een) methadon(recept). De medewerkers die zich hiermee bezighouden zijn maatschappelijk werkers, artsen, psychologen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. De doelgroep die locatie Sneek bezoekt, bestaat uit zowel jongeren als volwassenen en ouderen.