Gemeente Appingedam

Uitnodiging informatiedag herstructurering Opwierde - woensdag 28 mei 2008 ASWA-gebouw (Burg. Klauckelaan 16)

In 2003 is door de gemeente Appingedam in samenwerking met Woongroep Marenland en SGBA/SAW een informatieavond over de herstructurering in Appingedam georganiseerd.

Toen zijn de herstructureringsplannen gepresenteerd voor Appingedam en met name voor de wijk Opwierde. De plannen voor veel nieuwbouw locaties zijn bekend gemaakt, de noodzakelijke sloop van verouderde woningen en het plan om een nieuw hart in Opwierde te maken.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en willen wij u informeren over de stand van zaken en de toekomstplannen. Wat is er de afgelopen jaren gebeurd? Waar staan we nu? Is de wijk er op vooruit gegaan? Wat gaat er de komende jaren gebeuren?

Daarom wordt op woensdag 28 mei door de gemeente Appingedam in samenwerking met Woongroep Marenland, SGBA/SAW en ASWA een informatiedag georganiseerd. We houden deze dag in het ASWA-gebouw twee bijeenkomsten: een middagbijeenkomst en een avondbijeenkomst. De middagbijeenkomst begint om 16.00 uur en eindigt om 18.00 uur. De avondbijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

We willen graag iedereen in de gelegenheid stellen te komen. Vandaar twee bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten wordt dezelfde informatie gegeven. De informatiedag is in de eerste plaats bedoeld voor bewoners, ondernemers en organisaties uit Opwierde. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook van harte welkom.

Tijdens deze informatiedag wordt een terugblik gegeven op wat er de afgelopen jaren aan vernieuwing is gerealiseerd in Opwierde en wat de plannen zijn voor de komende jaren. De gemeente en de woningcorporaties zullen een toelichting geven over wat er nog staat te gebeuren in Opwierde. Onderwerpen als sloop en nieuwbouw en de ontwikkeling van een nieuw centrum in Opwierde met zorg en welzijns­ voorziening zullen aan bod komen. Na een presentatie kunt u extra informatie bij verschillende stands krijgen. Ook kunt u dan uw individuele vragen stellen aan medewerkers van gemeente en Woongroep Marenland en SGBA/SAW.

Voor het zuidelijke gedeelte van de wijk (ten zuiden van de Burg. Hooft van Iddekingesingel) loopt een apart traject. Hier wordt in overleg met de bewoners een buurtplan ontwikkeld. Omdat dit buurtplan nog niet gereed is zal deze geen deel uitmaken van de informatiedag.

U bent van harte welkom op woensdag 28 mei.

Gewijzigd op: 20-05-2008