Gemeente Oldenzaal


Laaggeletterdheid: van A tot Z betrokken

gepubliceerd op : 20-5-2008

De gemeente Oldenzaal, Losser en Dinkelland willen hulpverleners een handreiking bieden signalen van laaggeletterdheid of analfabetisme te leren herkennen. Daarom wordt op woensdag 28 mei de informatiebijeenkomst georganiseerd "Laaggeletterheid: van A tot Z betrokken".

Deelnemers maken kennis met aspecten van laaggeletterdheid, horen hoe laaggeletterdheid herkend kan worden en welke mogelijkheden er zijn om laaggeletterden door te verwijzen naar taalcursussen.


1 op de 10 Nederlanders heeft moeite met lezen en/of schrijven. Dat zijn ruim 1,5 miljoen mensen die dagelijks problemen met de Nederlandse taal ondervinden. Voor de meeste van deze laaggeletterden is het een te grote stap om zich voor een taalcursus aan te melden. Het is daarom belangrijk dat ze een zetje van iemand krijgen die hun `analfabeet-zijn' herkent, dit met begrip en respect benadert en bespreekbaar weet te maken.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 28 mei in het gemeentehuis van Oldenzaal en is voornamelijk bestemd voor medewerkers die in hun werk veel klantcontact hebben. GeĂŻnteresseerden kunnen zich tot 26 mei aanstaande aanmelden bij mevrouw Van den Berg op telefoonnummer 0541-588329 of via e-mail: d.van.den.berg@oldenzaal.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.