RTL Group

Dertigers worstelen met levensvragen in relatiecomedy 'Lieve Lust'

Keuzes, keuzes, keuzes, de hippe thirtysomething moet ze om de haverklap maken en dat maakt het leven niet eenvoudig. In de dertiendelige RTL 5-serie Lieve Lust, die vanaf woensdag 28 mei wekelijks is te zien, draait het voornamelijk om de belangrijke vragen des levens. De aansprekende cast vormt een vriendenclubje van zes stadse dertigers. Ze staan op het kruispunt van het hijgend najagen van de laatste trends en het burgerlijk settelen. Bij alles wat ze doen, vragen ze zich af: ben ik eigenlijk wel gelukkig? Veel factoren hebben ze niet in eigen hand, alleen door zaken bespreekbaar te maken, kunnen ze er nog een eigen draai aan geven.

Twijfelaarster Nikki (Angela Schijf) heeft een relatie met ideale schoonzoon en metroman Martijn (Romijn Conen). De homoseksuele, promiscuë, maar wel zorgzame Andy (Waldemar Torenstra) is de beste vriend van Nikki. Hij deelt een woning met Wouter (Jeroen Spitzenberger), een romantische en soms wat zwaarmoedige intellectueel. Wouter is bevriend met Martijn, die nog een jongere broer heeft, de vrouwenverslindende en voetbalverslaafde feestvierder Joep (Frederik Brom). Pim (Birgit Schuurman) is dan wel de beste vriendin van Nikki, maar deze vlinder voelt zich veel meer one of the boys en omdat ze behoorlijk kritisch is, heeft ze nogal eens verschillende bedgenoten.

Er wordt heel wat gepraat, gedaan en bekritiseerd in deze relatiecomedy, die eerder te zien was bij Tien. Geliefde en herkenbare onderwerpen als seks, relaties en al die andere dingen die deze generatie dertigers bezighouden, worden in beeld gebracht door regisseur Mark de Cloe, die het thema liefde als rode draad door zijn werk heeft lopen.

In de eerste aflevering van Lieve Lust komt Joeps imago als vrouwenverslinder in gevaar als hij een geslachtsziekte blijkt te hebben. Nikki vindt een manier om haar billencomplex te overwinnen.

Uitzending: Lieve Lust: wekelijks vanaf woensdag 28 mei, tussen 22:10 en 22:40 uur bij RTL 5.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, Interne & Externe Communicatie RTL Nederland via tel. 035
- 6718938 of yvonne.bos@rtl.nl.