Gemeente Beek


Informatieavond Oude Rijksweg

Planvoorbereiding Oude Rijksweg in Beek weer een stap verder

Jaren werd er al gesproken over een reconstructie van de Prins Mauritslaan en de Maastrichterlaan in de gemeente Beek. Deze maand wordt de volgende stap gezet binnen de planvorming voor deze belangrijke weg door Beek.

Voor de zomer van 2007 is de gemeente Beek gestart met de voorbereidingen voor het opstellen van een plan voor de reconstructie van de Maastrichterlaan en de Prins Mauritslaan). Bij de vaststelling van de voorjaarsnota 2007 heeft de Raad besloten om, gelet op de gewenste afstemmingen tussen deze beide wegvakken, in overleg met de bewoners en ondernemers een integraal plan op te laten stellen waar ook het gedeelte van de Prins Mauritslaan gelegen binnen de bebouwde kom deel van uitmaakt.

De Gemeente Beek heeft dit project aangegrepen om interactief met bewoners en ondernemers dit integrale plan op te stellen. Tijdens ontwerpateliers zijn bewoners samen met de gemeente Beek aan de slag gegaan. De doelstelling die voor ogen stond is het leefbaarder maken van de Oude Rijksweg. In een viertal ontwerp sessies zijn bewoners en de gemeente gekomen tot een definitief ontwerp voor de Oude Rijksweg.

Vooruitlopend op de besluitvorming door de gemeenteraad wordt het definitieve ontwerp op woensdag 28 mei 2008 tijdens een informatieavond gepresenteerd. Deze presentatie vindt plaats in de ASTA op de Markt te Beek. De avond vangt aan om 19.00 uur. De Gemeente Beek nodigt al haar bewoners uit om hierbij aanwezig te zijn.