Gemeente Purmerend

Straatspeeldag in Purmerend: Purmer-Noord en Weidevenne

21 mei 2008

Kinderen in het verkeer zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Ze zijn relatief onervaren in het verkeer en het impulsieve speelgedrag betekent dat zij zich soms plotseling op straat begeven. Daarom is er jaarlijks de Nationale Straatspeeldag, dit jaar in Purmerend in Purmer-Noord en in Weidevenne. Woensdag 28 mei is er op beide locaties met een 'Verkeersdorp' aandacht voor verkeersveiligheid en zijn er spelletjes en activiteiten over verkeer.

De Straatspeeldag is woensdag 28 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur bij basisscholen De Boemerang en De Ploegschaar (Zichthof) in Purmer-Noord en De Marimba (Limbostraat) in Weidevenne. Kinderen van vier tot twaalf jaar kunnen veel avontuurlijke 'verkeersspelen' doen, zoals een fietsparcours rijden en een fietsdiploma behalen. Er is bijzondere aandacht voor de dode hoek van vrachtwagens en bussen en er is een verkeersquiz. Het biketeam van de politie geeft demonstraties en laat fietstechnieken zien. Natuurlijk is er ook een luchtspringkussen en is voetballen mogelijk. Wie zijn versierde fiets laat zien, maakt kans op de prijs voor mooiste tweewieler.
De afdeling Sport van de gemeente cöordineert de lokale activiteiten van de Nationale Straatspeeldag. Het is een samenwerkingsproject met scholen, de gemeentelijke afdeling Verkeer en Vervoer, Veilig Verkeer Nederland, wijkbeheer en politie.