Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
21-05-2008

da5455.gif

UvA, VU en de Gemeente Amsterdam presenteren het Amsterdam University College

Op 28 mei zullen de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher en de Voorzitters van de Colleges van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA), René Smit en Karel van der Toorn, hun gezamenlijke plannen toelichten met betrekking tot het Amsterdam University College (AUC). De gemeente Amsterdam en de twee Amsterdamse universiteiten hebben besloten hun krachten te bundelen bij de profilering van Amsterdam als kennisstad. Het AUC heeft een duidelijke missie om (internationaal) toptalent naar Amsterdam te trekken en aan de stad te binden. Dit sluit naadloos aan bij de ambities van het programma Amsterdam Topstad van de Gemeente.

Het AUC biedt excellent, selectief, interdisciplinair, internationaal en Engelstalig liberal arts and science onderwijs op bachelor niveau binnen een campus setting. Binnen het programma, en bij de samenstelling van de studentenpopulatie, zal veel aandacht worden besteed aan culturele diversiteit. Het University College concept sluit nauw aan op de landelijke aandacht voor het stimuleren van talent in het hoger onderwijs. Het AUC voorziet in de behoefte van zowel de maatschappij, de overheid als het bedrijfsleven, aan hoogwaardig en intensief geschoolde jonge mensen met een maatschappelijke betrokkenheid, die vanuit een interdisciplinair perspectief met complexe vraagstukken kunnen omgaan.

Voor een toelichting op de inhoudelijke doelstellingen, de opzet van het AUC curriculum, de samenstelling van de studentenpopulatie, het tijdspad, de toekomstige locatie van het college, alsmede de vorm van samenwerking binnen dit project tussen de UvA, de VU en de Gemeente Amsterdam, nodigen wij u uit voor een perspresentatie op 28 mei om 15.00 uur in de Artis bibliotheek, Plantage Middenlaan 45 te Amsterdam.