Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Informatieavond volksraadpleging Overberg

In dorpshuis De Buurthucht vond woensdagavond een informatieavond plaats voor de inwoners van Overberg. Gespreksthema was de volksraadpleging die op woensdag 28 mei plaatsvindt. De provincies Utrecht en Gelderland doen onderzoek naar een mogelijke herindeling van Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg (RSW) met als extra mogelijkheid het betrekken van Overberg bij deze nieuwe Valleigemeente.

De belangstelling voor de informatieavond was groot. Namens de gemeente spraken burgemeester Frits Naafs en dorpswethouder Wim van Wikselaar de aanwezigen toe. Vertegenwoordigers van de gemeenten Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg, de provincie Utrecht en Gelderland en van Overbergs Belang informeerden de aanwezigen eveneens. De inwoners kregen tijdens de informatieavond volop de gelegenheid vragen te stellen.

Eind deze week ontvangen de inwoners van Overberg ook een informatiebrochure waarin de standpunten van de verschillende partijen nog eens worden benadrukt.

De volksraadpleging vindt op woensdag 28 mei plaats. Het stembureau in dorpshuis De Buurthucht is van 7.30 tot 21.00 uur open. Om 21.30 uur maakt burgemeester Frits Naafs in De Buurthucht de uitslag bekend.

Dorpswethouder Wim van Wikselaar sprak de aanwezigen ook toe.

Laatst gewijzigd: 22 mei 2008