Provincie Noord-Holland

Inloopavond waterberging polder Ronde Hoep

22-5-2008

Op 28 mei organiseert de provincie Noord-Holland in samenwerking met het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Ouder-Amstel een inloopavond over waterberging in de polder de Ronde Hoep.

Tijdens de eerder gehouden informatieavond van 23 januari jl. heeft wellicht niet iedereen de kans gekregen om vragen te stellen aan provincie, gemeente of het hoogheemraadschap. Daarnaast is in januari toegezegd dat de gemeente graag de meningen van de betrokkenen wil peilen. Het doel van de inloopavond van 28 mei is dan ook om de beschikbare informatie met bewoners en belanghebbenden te delen, en ervoor te zorgen dat aanwezigen hun vragen kunnen stellen. Er wordt geen plenaire presentatie gehouden. Ook het peilen van de meningen zal onderdeel zijn van de inloopavond. De resultaten hiervan zal de gemeente betrekken bij de besluitvorming over het al dan niet treffen van maatregelen, zoals het aanbrengen van lage dijken, ophoging van erven en het watervrij houden van gierkelders.

Als besloten wordt tot dit soort maatregelen, dan zullen deze in nauw overleg met agrariërs, natuurbeheerder, bedrijven, bewoners en eigenaren worden uitgewerkt. Met name bij de aanvullende maatregelen rond woningen en andere gebouwen is veel maatwerk mogelijk.

Inloopavond 28 mei
De inloopavond vindt plaats in het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1, te Ouderkerk a/d Amstel. U bent tussen 19.00 uur en 22.00 uur van harte welkom. Medewerkers en betrokken bestuurders van provincie, gemeente en het hoogheemraadschap zullen aanwezig zijn om u van informatie te voorzien en uw vragen te beantwoorden.

Nieuwsredactie