Gemeente Valkenswaard

Verkeerstellingen op en rond Europalaan

Verkeerstellingen op en rond Europalaan

In opdracht van de gemeente Valkenswaard zal de firma Dinaf Traffic Control b.v. verkeerstellingen uitvoeren op negen locaties op en nabij de Europalaan. De tellingen vinden plaats in de periode van maandag 28 mei tot en met donderdag 12 juni aanstaande, met een eventuele uitloop van een week.

Er wordt gekeken naar het aantal verkeersbewegingen, de verschillende soorten voertuigen (personenauto's of vrachtverkeer), de snelheden, de bestemming (doorgaand of lokaal verkeer). Al deze informatie wordt gebruikt voor het geluidsonderzoek dat nodig is voor de reconstructie van de Europalaan. In 2006 werden hiervoor ook al tellingen gedaan. Nu wordt gecheckt of deze getallen nog actueel zijn en vervolgens worden ze verwerkt in het onderzoek. De cijfers worden ook gebruikt voor het verkeersmodel van de gehele gemeente Valkenswaard. Zo'n verkeersmodel laat zien hoe de afwikkeling van de verkeersstromen binnen de gemeente verloopt.

Negen locaties
Het verkeer ondervindt geen hinder van de tellingen. De metingen worden uitgevoerd door middel van telslangen over het wegdek. Verder staan er grijze kasten naast de weg waaraan de telslagen zijn verbonden. De negen tellocaties zijn:

Europalaan:
Tussen Eindhovensweg en Bosstraat
Tussen Bosstraat en Valkenierstraat
Tussen Valkenierstraat en Brakenstraat
Tussen Leenderweg en Wolbergstraat
Tussen Wolbergstraat en De Vest

Leenderweg:
Tussen Bunderstraat en De Smelen
Tussen Hofstraat en Promenade
Zuidelijke Randweg tussen de Vinkenslag en de Dragonder De Vest tussen de Lange Voren en de Zeelberg.

Het verzamelen van de gegevens dient overigens alleen voor de genoemde doelen. De informatie wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Vragen
Met eventuele vragen over de verkeerstellingen kunt u terecht bij mevrouw A. Lückman van de afdeling Leefomgeving. Zij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083439. Met vragen over het geluidsonderzoek of de reconstructie van de Europalaan kunt u terecht bij de projectleider, de heer M. van den Boomen, eveneens van de afdeling Leefomgeving. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083636.