Gemeente Harlingen

De Zonnebloem kleurt je wereld, actie Zonnedag
26-5-2008
De gemeente Harlingen doet ook dit jaar weer meer met de Zonnebloem actie 'De Zonnebloem kleurt je wereld, actie Zonnedag '. Woensdagmiddag 28 mei om 14.00 uur zal wethouder Frans Zomers daarom samen met de Zonnebloem afdeling Harlingen e/o zonnebloempitten inzaaien op het stuk grond aan de Koningin Julianastraat (tussen de Simon Vestdijk School en het Politiebureau). In september worden de bloemen uitgereikt aan de gasten en instellingen.

Met de campagne De Zonnebloem kleurt je wereld, actie Zonnedag vraagt De Zonnebloem aandacht voor de betekenis van dagactiviteiten voor zieken en gehandicapten, ook wel Zonnedagen genoemd. Wist u dat jaarlijks meer dan ruim 126.000 zieken en gehandicapten genieten van zo'n Zonnedag?
Bij Zonnedagen moet u denken aan een dagje naar de dierentuin, met zijn tweeën naar een concert, een middagje vissen, genieten van een dagboottocht, een middag theater, of gewoon lekker shoppen. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen, want iedereen heeft weer zijn eigen interesses.
Vanwege een lichamelijke beperking kun je niet altijd meer de dingen doen die je gewend was. Gewoon erop uit trekken is namelijk niet zo vanzelf sprekend meer. De Zonnebloemvrijwilligers maken het mogelijk dat ook zieken en gehandicapten lekker onbezorgd op stap kunnen gaan. Met bijna 1.500 afdelingen en bijna 40.000 vrijwilligers is de Zonnebloem een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Zonnebloem geeft mensen met een fysieke beperking, voor wie eenzaamheid dreigt, mogelijkheden om contacten te leggen en erop uit te trekken door huisbezoek, dagactiviteiten en vakanties.