Gemeente Dalfsen

Wethouder speelt basketbal met schooljeugd

26-05-2008

In april is de eerste van een reeks basketbalclinics van start gegaan op de basisscholen in de gemeente Dalfsen.Het startsein werd gegeven in Lemelerveld en inmiddels hebben ook de groepen 7 en 8 van zes basisscholen uit Dalfsen en Nieuwleusen deelgenomen aan de clinics.

Op woensdag 28 mei is de onderbouw van het Agnietencollege uit Nieuwleusen aan de beurt. Hierbij zal ook wethouder Diny Laarman haar basketbalkwaliteiten testen, zij doet mee met één van de clinics.

Waarden en normen

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle basisscholen deelnemen aan de clinics. Deze worden gegeven in het kader van een waarden- en normenproject, dat voortkomt uit het gemeentelijke integrale veiligheidsbeleid. Eén van de prioriteiten binnen dit beleid is het voeren van een waarden- en normendiscussie. In dit geval richt het project zich op de jeugd en krijgen scholen de mogelijkheid om deel te nemen aan een `sportproject met een maatschappelijke boodschap'. Concreet komt het er op neer dat er (afhankelijk van de grootte van de groep) één of twee 'clinicians' ofwel basketballers, een clinic verzorgen voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Naast het sporten zelf worden er interactieve gesprekken gevoerd met de jeugd over alcoholgebruik, roken, pesten en respectvol met elkaar omgaan en met elkaars eigendommen.

Reacties van de jeugd

De clinics worden verzorgd door Fun-4-All, een organisatie die met als middel sport maatschappelijke boodschappen communiceert naar de jeugd. In het gastenboek op de website kunnen leerlingen een berichtje schrijven over wat ze van de clinics hebben gevonden. Deze waren tot nu toe erg enthousiast en varieerden van "vet hip cool", een superleuke clinic", "weer eens iets anders" tot "vet stoer en leuk".