Deelgemeente Charlois Rotterdam

Groene Tornado

Deze week waart een groene tornado door het blok Urkersingel/Walchersestraat en Goereesestraat, tussen de Bevelandsestraat en de Carnissesingel.

Vier dagen lang spannen bewoners, bewonersorganisatie en medewerkers van Roteb, Gemeentewerken en deelgemeente zich in voor een grote schoonmaak van dit blok.

Afgelopen maandag heeft Roteb vuilcontainers neergezet. Bewoners konden die tot en met woensdag gebruiken om grofvuil uit tuin, kelder of balkon kwijt te raken.

Op woensdag 28 en donderdag 29 mei is de WOP-ploeg in de straat. In het actiecentrum van de Bewonersorganisatie Carnisse in de Bevelandsestraat kunnen bewoners hun ideeën aanmelden, waarmee de WOP-ploeg vervolgens aan de slag gaat. Ook konden bewoners er tuinmaterialen lenen, zoals heggenschaar, harken en bezems. Op donderdag 29 mei tussen 13.00 en 15.00 uur vegen medewerkers van Roteb samen met bewoners de buurt. Daarna wordt de actie afgesloten met een buurtgesprek, waaraan naast bewoners ook medewerkers van Stadstoezicht, dienst Stedebouw en Volkshuisvesting, deelgemeente Charlois en Com.wonen meedoen. Hierbij staat het leefbaarder maken en houden van de buurt centraal. Het actiecentrum blijft op 29 mei tot 20.00 uur open, om ook werkende mensen de gelegenheid te bieden aan de groene tornado mee te doen.