Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Acties tegen overlast van hangjongeren in Doorn

Al langere tijd wordt er overlast veroorzaakt op twee hangplekken in het centrum van Doorn. De laatste weken in een heftigere mate gezien het aantal meldingen van overlast. De politie neemt al geruime tijd extra maatregelen de overlast van deze hangplekken aan te pakken. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente die ook concrete acties uitvoert.

De twee hangplekken waar het om gaat bevinden zich aan de Dorpsstraat en bij het Cultuurhuis op het Raadhuisplein. Al langere tijd trekken deze plekken vooral oudere jeugd aan. Deze jongeren veroorzaken veel geluidsoverlast met hun autos en bijbehorende geluidsinstallaties.

Vorige week moest het pand waarin vluchtelingenwerk is gehuisvest, tegenover het Cultuurhuis, worden gesloten als gevolg van aanhoudende vernielingen door de jongeren. De politie heeft daarom besloten nog meer toezicht te houden dan al het geval was. Het afgelopen weekend was het ook rustiger bij de hangplekken.

Al sinds de hangplekken een probleem vormen, onderneemt de politie maatregelen. Zo surveilleert zij regelmatig vooral op die plekken waar veel overlast wordt ervaren door buurtbewoners. Daarnaast houdt de politie incidenteel s avonds en s nachts postacties.

Er wordt bij de aanpak samengewerkt met de gemeente die de volgende acties neemt:
Het opzetten van een ontmoetingsplaats aan de Dorpsstraat 33 voor jongeren;
Achter het Cultuurhuis staan twee jops; overkappingen waar jongeren samen kunnen komen;
Met ingang van 2 juni start een nieuwe jongerenwerker die werkzaamheden vanuit het Cultuurhuis verricht.

De politie doet er samen met de gemeente alles aan de overlast van hangjongeren in Doorn te beperken.

Laatst gewijzigd: 28 mei 2008