Datum: 28 mei 2008

Katwijk Aanhouding voor bezit verdovende middelen De politie heeft woensdag 28 mei rond 03.00 uur aan de Noordzeepassage een 19 jarige jongen uit Katwijk aangehouden die in het bezit was van zeven wikkels met vermoedelijk cocaïne. De politie controleerde daar vier jongens na een eerdere melding van een bewoner van de E.A. Borgerstraat dat daar vier jongens over auto's liepen en met stenen liepen te gooien. De politie heeft dat verband bij de controle niet kunnen aantonen. Wel trof de politie bij de Katwijker, bekend als drugsgebruiker en mogelijk dealer, de wikkels aan. Deze zijn voor onderzoek in beslag genomen. De verdachte zit nog vast.

Leiden Laptopdief aangehouden De politie heeft dinsdag 27 mei rond 20.55 uur op de Pelikaanstraat een 31 jarige man uit Katwijk aangehouden. De voor agenten bekende man fietste hard en had een volle fietstas. De agenten vertrouwden het niet en besloten hem te controleren. In zijn fietstas zat een laptop. In 1e instantie verklaarde hij die voor enkele bolletjes 'bruin' van een junk te hebben gekocht. Na zijn aanhouding kwam het hoge woord er dan toch uit. Hij had de laptop eerder op de avond gestolen uit een kerk aan de Vollenhovekade. De eigenaresse deed aangifte van de diefstal. De verdachte zit nog vast.

Leiden Diefstal met 'babbeltruc' De bewoners van een woning aan de Wevershof zijn dinsdagmorgen 27 mei het slachtoffer geworden van een diefstal waarbij de twee daders gebruik maakten van een 'babbeltruc'. De 79 jarige bewoner vertelde de politie dat rond 10.20 uur werd aangebeld door twee mannen van tussen de 25 en 30 jaar. Zij hielden het verhaal op dat zij de verwarming controleren. Eénmaal binnen lukte het één van de daders het echtpaar mee naar de badkamer te krijgen. De andere dader bleef in de woonkamer achter en haalde geld uit een portefeuille en spaarpot. Nadat de mannen waren vertrokken werd de diefstal ontdekt. Het advies van de politie in dit soort zaken is om nooit mensen onaangekondigd de woning binnen te laten, een legitimatiebewijs te vragen en het bedrijf van wie ze zeggen te komen, te bellen. Ook is het belangrijk om de politie te bellen als mensen zich op deze manier proberen binnen te praten.

Leiden Man voor diefstal uit schuur aangehouden De politie heeft dinsdagavond 27 mei een 45 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij had die avond rond 19.45 uur drie boormachines en steeksleutels gestolen uit een schuur van een woning aan de Zijlsingel. Ook had hij gerommeld aan de deur van de woning. Dit was gezien door een buurtbewoner. Op die aanwijzingen wist de politie om wie het ging en hield hem aan. De boormachines en sleutels kwamen boven water. De verdachte zit nog vast.

Leiden Aanrijding Dinsdagmiddag 27 mei rond 14.50 uur verleende een 55 jarige automobilist uit Spijkenisse op de Boshuizerlaan geen vrije doorgang aan een 47 jarige bromfietser uit Leiden die vanaf de Telderskade kwam. Door de aanrijding liep de bromfietser vermoedelijk een verbrijzelde knie op. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Gouda Aanhouding voor bedreiging De politie heeft woensdag 28 mei rond 05.45 uur een 32 jarige man uit Gouda aangehouden Aan de Verzetslaan viel hij een bewoner lastig. Hij wilde daar naar binnen, bedreigde de bewoner met woorden en een mes en schopte de deur in. De man verkeerde onder invloed van alcohol en drugs. De verdachte is ingesloten.

---------------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --