Gemeente Arnhem

Prijsvraag moet entree Thialf smoel geven (27-05-2008) De gemeente Arnhem schrijft in opdracht van de Dullertsstichting een ideeënprijsvraag uit voor het ontwerp van de overgang van het Spijkerkwartier naar bouwspeelplaats Thialf aan het einde van de Dullertstraat. Ter ere van haar 125-jarig bestaan levert de Dullertsstichting een financiële bijdrage aan de overgang om mr. Willem Hendrik Dullert te eren. Op 27 mei ontvangt de Dullertsstichting, burgemeester Pauline Krikke en wethouder Sander van Bodegraven om de bijdrage van 500.000 met een handdruk van eigenaar te laten wisselen.

De Dullertsstichting steunt personen of groepen van personen in Arnhem en omgeving, die op grond van hun financiële en maatschappelijke omstandigheden voor steun in aanmerking komen. Veel gebruikers van Thialf komen uit de wijken Spijkerkwartier en het Arnhems Broek. De Dullertsstichting ziet in de herinrichting van deze overgang een mooie gelegenheid om voorzieningen te creëren voor verschillende doelgroepen en de sociale cohesie in en tussen deze wijken te verbeteren.

Ontwerpcafé OPA
Tijdens het nieuwe ontwerpcafé van Ontwerpers Platform Arnhem op 27 mei wordt de ideeënprijsvraag gelanceerd. Het uiteindelijke resultaat van de prijsvraag is een visie op deze overgang tussen de bestaande wijk en Thialf. De winnaar loopt mee in de verdere uitwerking van het project Spijkerbroek en werkt daarbij samen met de nog te selecteren ontwikkelaar, stedenbouwkundige en landschapsarchitect.

Hoewel de ideeënprijsvraag in eerste instantie een ruimtelijk vraagstuk is, kunnen de deelnemers werkzaam zijn binnen het gehele terrein van het ontwerpvak: 2D-ontwerpen (grafisch ontwerp, illustratie), multimedia (film, video, animatie) en 3D-ontwerpen (product, interieur, gebouw, omgeving, landschap). Het is voor de ontwerpers mogelijk om als combinatie in te schrijven. Inschrijven kan tot 1 juli. Op www.arnhem.nl kunnen ontwerpers vanaf woensdag 28 mei de specificaties van de prijsvraag vinden.