Ledenvergadering ANKO ontslaat bestuurslid

28/05/2008 09:33

Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

Op maandag 26 mei vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Koninklijke ANKO plaats in het Hilton Royal Parc in Soestduinen. De ALV stemde in met het ontslaan van bestuurslid André Snellen, benoemde Chris Boerland tot voorzitter en Richard Koffijberg tot vice-voorzitter. Tevens werd de jaarrekening 2007 goedgekeurd.

In een schriftelijke stemming toonde een zeer ruime meerderheid van de ALV zich akkoord met het bestuursvoorstel om vice-voorzitter André Snellen te ontslaan. Het bestuur heeft aangegeven bereid te zijn dit besluit te heroverwegen wanneer de ANKO en Wave International (Cosmo, Team en Hairmaxx kapsalons) alsnog overeenstemming bereiken over de toetreding tot de ANKO. Snellen was sinds 21 mei 2007 vice-voorzitter.

Chris Boerland: "Het ontslag heeft te maken met de afspraken die zijn gemaakt in samenspraak met Wave International. Een jaar geleden hebben wij op grond daarvan Snellen voorgedragen als vice-voorzitter in de veronderstelling dat we samen met Wave een cao voor de hele kappersbranche zouden realiseren en dat Wave zich zou aansluiten bij de ANKO. Dit is helaas niet gebeurd. Hoewel Snellen een gedreven en bekwaam bestuurder is, vormt zijn positie in het bestuur een barrière bij nieuwe onderhandelingen met Wave. Het kan kortweg niet dat een niet-ANKO lid een vertegenwoordiging in het bestuur heeft zonder zicht op toetreding."

Snellen weigerde desgevraagd zijn functie vrijwillig neer te leggen en dwong het bestuur daarmee de zaak aan de ledenvergadering voor te leggen. In een korte toelichting gaf hij aan over de situatie een andere visie en beleving te hebben. Snellen wilde vooral een luis in de pels zijn en overal kritisch bovenop zitten.

Benoeming voorzitter en vice-voorzitter

De ALV beëindigde vervolgens de periode waarin Chris Boerland waarnemend voorzitter van de Koninklijke ANKO was en benoemde hem officieel tot voorzitter. Bestuurslid Richard Koffijberg werd voorgedragen en benoemd tot vice-voorzitter. Hij volgt daarmee André Snellen op. Deze benoemingen gelden voor de lopende bestuursperiode tot en met 2010. Boerland dankte de vergadering voor het in hem gestelde vertrouwen en benadrukte het als zijn belangrijkste opdracht te zien de kappersbranche en de ANKO verder te professionaliseren.

Het bespreken van de jaarrekening 2007 behoort tot de reguliere taken van de ALV. Deze jaarrekening werd in zijn geheel goedgekeurd.

De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) behartigt als ondernemersorganisatie de belangen van de circa 6.300 aangesloten kapsalons. De ANKO rekent het tot haar taak om de kwaliteit en de professionaliteit, evenals de structurele winstgevendheid van de aangesloten kappersbedrijven zoveel mogelijk te bevorderen en de vraag naar kappersdiensten te vergroten. In de branche zijn meer dan 40.000 personen werkzaam.





http://www.anko.nl