Politie Gelderland-Midden

Politie waarschuwt voor diefstal navigatiesystemen
Publicatiedatum: 28-5-2008 9:43:21

ZEVENAAR - De politie in het district Rivierenland waarschuwt voor auto-inbrekers die het vooral voorzien hebben op navigatiesystemen. In Zevenaar, Duiven en Westervoort zijn vanaf januari dit jaar een kleine negentig aangiftes gedaan. Veelal wordt de zijruit van de auto's ingeslagen. De diefstallen worden in de nacht maar óók overdag gepleegd.

Preventie
Navigatiesystemen zijn erg gewild bij auto-inbrekers. De politie adviseert dan ook alle goederen uit de auto te halen, ook wanneer u de auto voor een korte tijd ergens parkeert. Hiermee kunt u voorkomen slachtoffer te worden van diefstal. Haal het navigatiesysteem altijd uit uw auto en zorg er dan voor dat de houder niet op de voorruit bevestigd blijft. Verwijder met een doekje de afdruk van de zuignap op de voorruit en de voedingsdraad uit de sigarettenaansteker. Zelfs als er alleen een navigatiehouder of bekabeling in de auto zit, doen auto-inbrekers een poging en doorzoeken zij de auto. Wie nog minder risico wil lopen, kan het dashboardkastje leegmaken en het klepje open laten staan.

Verdachte situatie
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstallen en vraagt u bij verdachte situaties direct contact op te nemen via 0900 - 8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer
0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---