VBOK opent hulppost in Ede

28/05/2008 09:58

VBOK

Amersfoort - Vanaf vandaag heeft de VBOK ook een hulppost in Ede. "De elf VBOK-hulpposten zijn absoluut een meerwaarde", aldus manager hulpverlening Bea Sonneveld. "Zo wordt de hulpverlening meer laagdrempeling. Bovendien verliest zowel de cliënt, als de hulpverlener niet veel tijd aan reizen en blijft er meer tijd over voor de hulpverlening."

Naast de hulppost in Ede kunnen cliënten terecht in Amersfoort, Amsterdam, Almere, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Goes, Groningen, Rotterdam en Zwolle. Sonneveld: "In praktisch elke hoek van Nederland was er een hulppost, maar nog niet in Gelderland. Voor cliënten uit de regio Arnhem, Ede, Nijmegen is de VBOK nu beter bereikbaar."

De VBOK vestigt zich met de hulppost in het SOMA-gebouw. In het gebouw zijn allerlei sociaal maatschappelijke instanties gevestigd. "In Ede functioneert het algemeen maatschappelijk werk erg goed, we zoeken daarom echt aansluiting en willen vanuit onze expertise voor een aanvulling zorgen", aldus Sonneveld.

De hulppost in Ede start als pilot voor een half jaar. Afhankelijk van het aantal cliënten dat de hulppost in Ede bezoekt, wordt bepaald of de hulppost rendabel is. "Eerder dit jaar opende wij ook een hulppost in Almere voor alle cliënten uit die regio en om overloop aan cliëntvragen in Amsterdam te voorkomen. Ik sluit niet uit dat er nog meer hulpposten worden geopend."

Een eerste hulpaanvraag komt via de landelijke hulplijn of e-mail binnen. Wanneer cliënten behoefte hebben aan een vervolggesprek wordt in overleg met hen bepaald wanneer en op welke hulppost een volgend gesprek plaats vindt. Cliënten kunnen tijdens spreekuren op de hulpposten verder door praten met maatschappelijk werkers. Op elke hulppost zijn er op vaste dagen en tijden spreekuren.

De VBOK wil als algemene organisatie de moeder, vader en het ongeboren kind gelijkwaardig betrekken in de voorlichting en hulpverlening bij onbedoelde en/of ongewenste zwangerschap en na zwangerschapsverlies.





http://www.vbok.nl