Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Wijkschouw in De Esch en Struisenburg

Op dinsdag 20 mei werd de jaarlijkse DB-wijkschouw gehouden. Tijdens deze schouw werden de wijken De Esch en Struisenburg bezocht. Onder de deelnemers waren onder andere de leden van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, raadsleden, een verkeersdeskundige van dS+V en een bewoner uit De Esch. De tocht werd begeleid door wijkregisseur Paul Lappia.

De schouw begon om 14.00 uur bij het kantoor van de deelgemeente aan de Oostzeedijk. Van daaruit ging het per fiets richting De Esch. De bedoeling was om de Plantagelaan, Watertorenweg, Buitenbassinweg, Toepad, Buizengat en de openbare ruimte rondom Hal 4 langs te gaan. Een bewoner van De Esch en wijkagent Fer van der Stam vulden dit aan met nog een aantal andere locaties. De eerste locatie was de Plantagelaan waar veel overlast is. Van der Stam lichtte ter plaatse het probleem en de effecten voor het gevoel van veiligheid onder de inwoners van De Esch toe.

Watertorenweg

Op de Watertorenweg wordt door automobilisten vaak te hard gereden. Vooral de bewoners van appartementencomplex Mazesteyn hebben erg veel last van deze automobilisten. Om boodschappen te doen moeten zij de Watertorenweg oversteken met alle gevaren van dien. Er moet gekeken worden naar een oplossing die ervoor zorgt dat de snelheid bij de automobilisten eruit wordt gehaald.

Buizengat

De aanleiding van het bezoek aan deze locatie is het parkeerprobleem in deze omgeving. In deze wijk wonen veel gezinnen met twee autos. De omgeving is hier niet op berekend wat erin resulteert dat veel bewoners hun auto op de stoep parkeren. De deelgemeente zoekt naar een oplossing.

Bij de afsluiting van de schouw bij het deelgemeentekantoor werd alle deelnemers bedankt voor hun bijdrage.

Wijkagent Van der Stam licht het probleem bij Mazesteyn toe.