KNHS


Geslaagde voltigewedstrijd Rijnland Cup in Wassenaar 28 mei 2008
voltige in wassenaar

In het weekend van 24 en 25 mei werden net als al veel voorgaande jaren verenigingen uit het hele land (en België) ontvangen voor een sportieve krachtmeting op voltige gebied onder auspiciën van de KNHS. Door teams van 18 verenigingen werd in alle klassen gestreden om een hoge klassering.

De regen op zondagochtend heeft gelukkig geen roet in het eten gegooid en het volledige programma werd vrolijk en sportief afgewerkt. Mede dankzij de sponsoren en de vele onvermoeibare vrijwilligers, groot en klein, werd het weer een geweldige wedstrijd waar we met plezier op terugkijken. De winst ging naar Voltigevereniging Groenendaal uit klasse A, waarmee ze ook aan de leiding staan in de Rijnland Cup. Tweede werd Voltigevereniging Den Helder voor verening Wittegheit.

Sinds 2007 wordt door A, B en C -teams gedongen naar de Rijnland Cup. Ingesteld door drie voltige verenigingen (V.V. Baboeschka uit Nieuwe Wetering, V.V. St. Hubertus uit Lisse en V.V. de Wassenaarse Manege uit Wassenaar) wordt naast een reusachtige beker ook jaarlijks een geldprijs van 500,- ter beschikking gesteld om te gebruiken voor extra of bijzondere training of iets anders dat het voltigeren van het winnende team naar een hoger niveau kan brengen. Hiervoor heeft zich ook een sponsor aangeboden die gedurende drie jaar financiële en promotie ondersteuning geeft: het bedrijf Colorpro(o)f uit Hillegom. De felbegeerde Rijnland Cup beker wordt dit jaar na de wedstrijd op 15 juni a.s. voor de tweede keer in Nieuwe Wetering uitgereikt.

Kijk voor meer informatie op www.rijnlandcup.nl.

Foto: Boelo Meijer Fotografie