CNV: geen belemmeringen doorwerken 65+ en 65-

28/05/2008 10:26

CNV Vakcentrale

Het CNV is positief over het recht voor 65-plussers om vrijwillig door te kunnen werken. "Mensen die dat willen moeten dit kunnen zonder belemmeringen te ervaren. We moeten echter wel oppassen dat 65-plussers en 65-minnners gaan concurreren op arbeidsvoorwaarden", zegt vice-voorzitter van het CNV Rienk van Splunder in reactie op het interview van minister Donner in het AD.

Van Splunder: "De minister richt zich met zijn plannen gericht op de 65-plussers vooral op de lange termijn. Op dit moment is juist de grootste prioriteit de groep onder 65 jaar. Oudere werkloze 65-minners komen heel moeilijk aan de bak door onterechte vooroordelen die werkgevers zich blijkbaar nu nog kunnen permitteren. Als het dan ook nog goedkoper wordt om een 65-plusser aan te nemen, dan komen deze werknemers in een nog slechter positie."

"Het CNV wil dat ouderen plezier houden in werk en gelegenheid krijgen om met scholing en cursussen up-to-date blijven. Het kan ook betekenen dat zij kansen krijgen op een andere functie die beter past bij de leeftijdsfase waarin ze zicht bevinden. Als zij vervolgens ook na hun 65ste willen doorwerken is dat mooi meegenomen."





http://www.cnv.nl