Gemeente Gilze en Rijen

Jos Mutsaers exposeert in De Boodschap

Na een prachtige KAM-tentoonstelling met Pinksteren gaan we weer verder met de Permanente Amateur Kunst, een kunstproject dat ook goed loopt. Dit keer exposeert in sociaal cultureel centrum De Boodschap in Rijen een kunstenares uit Oosterhout, Jos Mutsaers.

Jos heeft de zevenjarige opleiding schilderen aan de Academie van Schone Kunsten in Arendonk gevolgd. Daarnaast heeft ze vijf jaar schilderen en beeldhouwen op H19 in Oosterhout gedaan en zes jaar portret- en figuurboetseren in Tilburg.

Abstract expressionisme

De stijl van Jos is te typeren als abstract expressionisme. Of om haar werk met een uitspraak van Piet Augustijn van het Gorinchems museum te typeren: "De mooi doorwerkte composities, een doordacht kleurgebruik en een bijna tactiele huid resulteren in lyrische abstracte werken met een eigen herkenbare stijl". Haar grote voorbeeld is Ger Lataster.

De expositie is te bezichtigen van 19 mei tot 4 juli 2008. In De Boodschap, de bibliotheek en op het gemeentehuis zijn gratis brochures verkrijgbaar.

U bent van harte uitgenodigd om tijdens de reguliere openingstijden binnen te lopen in sociaal cultureel centrum De Boodschap, Nassaulaan 62-64 in Rijen.