Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden en Domesta verlenen subsidie voor multifunctionele sportvoorziening in Poppenhare

De gemeente Coevorden en Domesta verlenen gezamenlijk een subsidie van IE 91.000,- voor de bouw van een multifunctionele sportvoorziening (playground) in de wijk Poppenhare in Coevorden. De playground is gericht op jongeren van 12- 24 jaar en de planning is dat het voor de zomervakantie klaar is. Buurt- en Speeltuinvereniging Poppenhare ontvangt jaarlijks een gemeentelijke subsidie van IE 1953,- voor beheer en exploitatie.

Stichting Welzijn 2000 diende namens Buurt- en Speeltuinvereniging Poppenhare een aanvraag in voor een subsidie voor de playground. De stichting werkte in nauwe samenwerking met de buurtverenigingen en bewoners, waaronder de jongeren, het plan uit. De sportvoorziening biedt jongeren uit de wijk de mogelijkheid om zelf te sporten en/of sportactiviteiten voor anderen te organiseren. Zij krijgen daarbij ondersteuning van de stichting. De verwachting is dat niet alleen jongeren uit de wijk Poppenhare, maar ook uit de wijken Tuindorp, Lootuinen en Binnenvree gebruik gaan maken van de playground. De vier wijken tellen bijna 750 jongeren in de leeftijdsgroep 12-24 jaar en bijna 650 in de leeftijdsgroep 0-11 jaar. Ook is in het plan rekening gehouden met gebruik van de playground door bezoekers van dagcentrum Promens dat ook een financiële bijdrage doneert. Daarnaast verlenen het Richard Krajicek Fonds, het VSB-fonds en het Oranjefonds een investeringsbijdrage. Het Richard Krajicek Fonds is bereid om gedurende drie jaar een buurtsportwerker voor drie dagdelen per week in te zetten. De initiatiefnemers willen de voorziening in de toekomst openstellen voor gebruik van de nog te bouwen Brede School.

Woonomgeving verbeteren

Het project sluit aan bij de missie van het college van burgemeester en wethouders om de sociale structuur van naoorlogse wijken en de kwaliteit van woningen en woonomgeving te verbeteren. Sport wordt daarbij als doel en middel gezien voor het realiseren van doelstellingen in het kader van integratie, participatie, volksgezondheid en veiligheid. Ook vindt de gemeente het belangrijk dat er voldoende toegankelijke sportvoorzieningen van goede kwaliteit beschikbaar zijn om burgers aan het sporten te krijgen en te houden. Door voorzieningen in de openbare ruimte te realiseren worden burgers geprikkeld om meer te bewegen. Voor jongeren zijn speciaal op hen gerichte voorzieningen noodzakelijk. De playground is zo'n voorziening.