Gemeente Coevorden

Gemeente werkt mee aan uitbreiding natuurkampeerterrein De Kijl

De gemeente Coevorden verleent medewerking aan uitbreiding van natuurkampeerterrein De Kijl in De Kiel door middel van een partiële herziening. Het huidige natuurkampeerterrein ligt in het bestemmingsplan `De Kijl', maar de uitbreiding niet. Die is gelegen in het bestemmingsplan `Buitengebied Sleen'. Een natuurkampeerterrein is niet toegestaan in het laatstgenoemde plan en daarom moet dat worden herzien.

Staatsbosbeheer diende een verzoek bij de gemeente in voor het uitbreiden van natuurkampeerterrein De Kijl. Het verzoek omvat een uitbreiding van het kampeerterrein en de bouw van een sanitaire voorziening. Het past in het provinciaal en gemeentelijk ruimtelijk en recreatief beleid dat erop is gericht bestaande toeristische producten, zoals het natuurkampeerterrein, uit te breiden en te versterken.

De bestemmingsplannen `De Kijl' en `Buitengebied Sleen' worden in één keer herzien. Op die manier kan voor het gehele natuurkampeerterrein eenzelfde regeling worden opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan komt ter inzage te liggen in het gemeentehuis.