UMC Utrecht


Kick off KlasseContact

Chronisch zieke kinderen die vanaf thuis of het ziekenhuis de lessen op school volgen; dat maakt KlasseContact mogelijk. Op 21 mei was in het UMC Utrecht de kick-off van KlasseContact.

Met een webcam en een laptop bij het kind en een beeldscherm in de klas, volgt het zieke kind de lessen. Zo'n tachtig andere zieke kinderen krijgen binnenkort ook een klaswebcam. Het is voor het eerst dat dat op zoveel scholen gaat gebeuren.

De organisatie Ziezon, die zich bezighoudt met het onderwijs aan zieke kinderen, heeft de klaswebcam bedacht. Berry Dekkers, directeur van Ziezon en de WKZ-school van het UMC Utrecht: "De webcam zorgt er in de eerste plaats voor dat de kinderen onderwijs in hun klas kunnen blijven volgen, maar draagt ook bij aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Wanneer kinderen ziek worden, hebben ze in het begin nog veel contact met hun klas. Maar dat ebt weg en dan wordt het eenzaam rond het kind. Doordat ze er nu weer bij horen, voelen ze zich beter en dat bevordert het genezingsproces."
woensdag 28 mei 2008