Gemeente Albrandswaard


Persberichten gemeente Albrandswaard

Paraplu-sloopvergunning voor woningbouwvereniging Poortugaal


Albrandswaard - Wethouder Gerard Brussaard heeft op maandag 26 mei de eerste paraplu-sloopvergunning overhandigd aan Huib van Heusden, coördinator techniek en ontwikkeling en Robèrt de Baat, medewerker techniek, van Woningbouwvereniging Poortugaal. De woningbouwvereniging kan nu bij mutaties en onderhoud in het woningbestand snel en veilig onverwacht aangetroffen asbest uit de woningen verwijderen. Hierdoor is er snel weer ruimte voor een nieuwe huurder.

De gemeente Albrandswaard is één van de eerste gemeente in Nederland die een paraplu-sloopvergunning verleent. Woningbouwvereniging Poortugaal hoeft met deze vergunning niet steeds een aparte aanvraag voor een sloopvergunning bij de gemeente in te dienen. Het asbest kan direct, volgens de daarvoor geldende veiligheidsvoorschriften, uit de woningen worden verwijderd. De woningen staan hierdoor minder lang leeg en de administratieve lasten van zowel de woningbouwvereniging als van de gemeente worden behoorlijk verminderd.

Sloopaanvragen van de woningbouwvereniging worden vanaf nu niet meer op de gemeentepagina in De Schakel gepubliceerd. Omwonenden worden door de woningbouwvereniging schriftelijk op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

De paraplu-sloopvergunning en de daaraan verbonden voorwaarden is geldig tot het einde van dit jaar, in december vindt er een evaluatie plaats. De paraplu-sloopvergunning is het resultaat van het project `Minder Regels' en is bedoeld voor woningbouwverenigingen en
-stichtingen.