Politie Groningen

Woensdag 28 mei 2008

Provincie Groningen, 28-05-2008

Groningen: getuige haalt verwarde man van rails

Een getuige heeft dinsdagmiddag een 51-jarige man uit Groningen bij de spoorwegovergang aan de Verlengde Lodewijkstraat van de rails gehaald. De Stadjer bleek enigszins in de war te zijn. Daarnaast verkeerde hij onder invloed van alcohol of drugs. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht enkele uren later het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden met harddrugs

De politie heeft dinsdagavond op het Schuitendiep een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Opiumwet. De Stadjer werd tijdens een verkeerscontrole in een auto aangetroffen. De man had geen identificatiebewijs bij zich. Hij kon zich in het geheel niet legitimeren. Tijdens de controle vond de verdachte het nodig om een joint op te steken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd tijdens de fouillering in een doosje 20 bolletjes cocaïne en 12 bolletjes heroïne aangetroffen. De 22-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: Stadjer voor schennis aangehouden

De politie heeft dinsdagavond op de Concourslaan een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor schennis der eerbaarheid. De verdachte masturbeerde voor de ogen van een surveillerende agent in burger. Hij werd vervolgens aangehouden. De man probeerde zich nog aan zijn aanhouding te onttrekken. De agent wist de vluchtende verdachte te achterhalen en in te rekenen. De Stadjer werd op het politiebureau gehoord. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag op de kruising Ebbingebrug, Turfsingel en de Nieuwe Ebbingestraat een roodlichtcontrole gehouden. Dertien fietsers stopten niet voor het rode licht. Zij kregen een bekeuring uitgereikt. Dezelfde ochtend werd op de Noorderhaven ook een gordelcontrole gehouden. Elf bestuurders droegen hierbij niet de autogordel.

Zoutkamp: getuigen inbraak gezocht

De politie is met een onderzoek begonnen naar enkele inbraken in baggerschepen in Zoutkamp. Bij die inbraken is mogelijk voor enkele tienduizenden euros schade aan apparatuur aangericht. De dader of daders drong(en) afgelopen weekend tussen zaterdag 9.00 uur en maandagochtend 7.15 uur de stuurhutten van de twee schepen binnen. De twee boten lagen achter een loods aan de Stationsstraat. Uit de vaartuigen verdwenen onder meer een lcd-scherm en lasapparatuur. In een van de stuurhutten werd een brandblusapparaat leeggespoten. De aanwezige apparatuur is daardoor vermoedelijk aangetast, wat een schade van zon 40.000 euro betekent. Een rubberboot die naast een van de schuiten lag, is vermoedelijk bij de inbraken gebruikt. Dat bootje werd, lek geprikt, verderop terug gevonden. De politie heeft onder meer een buurtonderzoek ingesteld en is op zoek naar mogelijke getuigen. Mensen met informatie kunnen contact op nemen met het politiebureau in Zuidhorn via het algemene nummer van Regiopolitie Groningen 0900-8844.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal gecontroleerde voertuigen: 3433, aantal overtredingen: 428, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 974, aantal overtredingen: 144, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Appingedam, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1425, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80km/uur.

Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 587, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80km/uur.

Schildwolde, Meenteweg: lasercontrole: aantal geregistreerde voertuigen: 280, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.