Gemeente Coevorden

Start aanleg brug Pampert

Vorige week is begonnen met het maken van de fundatie van de brug naar de Pampert. De beweegbare brug voor fietsers en voetgangers maakt het centrum straks goed bereikbaar voor bezoekers die hun auto parkeren bij sportpark De Pampert.

De stalen brug heeft een strakke, ranke uitstraling. Aan de kant van de Dwenger sluit de brug aan op nieuw te maken straatwerk, aan de kant van de Pampert komt een gemetseld landhoofd. De brug is inmiddels in productie. Het val, de aanbruggen en de hameitorens zijn al gereed. Hoofdaannemer van de werkzaamheden is Ballast Nedam, het betonwerk wordt uitgevoerd door de firma van Haarst. De brug zelf wordt door de firma Rusthoven gemaakt.

De Pampertbrug wordt elektrisch bedienbaar en de installatie wordt zo uitgevoerd dat de brug in de toekomst geschikt is voor afstandsbediening. Om de scheepvaart goed naar de doorvaart van de brug te geleiden wort aan weerszijden van de brug een remmingswerk gemaakt. Dit remmingswerk is gelijk aan het remmingswerk bij de Bentheimerbrug. Aan weerszijden van het remmingswerk worden in het water wachtpalen geplaatst voor vrachtschepen die moeten wachten totdat de brug geopend wordt. De beschoeiing aan de Pampertzijde wordt uitgevoerd als in het Coevorden Vechtkanaal. Hierbij wordt de damwand tot 10 cm onder de waterlijn aangebracht , waarna het talud wordt afgedekt met een steenbestorting. Hierdoor ontstaan natuurvriendelijke oevers die bestand zijn tegen golfslag en waar te water geraakte dieren makkelijk uit het water kunnen komen.