Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 28-05-2008

Geslotenverklaring

SOEST Bij een controle op dinsdag 27 mei van 07.50 uur tot 08.55 uur op de geslotenverklaring op de Peter van den Breemerweg werden twaalf automobilisten bekeurd.

Auto-inbreker aangehouden

BAARN De politie heeft dinsdagmorgen 27 mei een 18-jarige inwoner van Hilversum aangehouden omdat hij kort daarvoor had ingebroken in een auto.

Rond 04.10 uur kreeg de politie de melding van een bewoner dat er op de Doormanlaan was ingebroken in een geparkeerde auto en dat de verdachte was weggelopen in de richting van de Geerenweg. Door de getuige werd een goed bruikbaar signalement verstrekt. Direct gingen meerdere politie-eenheden naar de opgegeven locatie, waarbij één van de eenheden de verdachte zag lopen op de Van Helstlaan. Hij werd gecontroleerd, waarbij bleek dat hij de gestolen spullen nog in zijn zak had zitten. Het ging om een frontje van de autoradio en een elektronische agenda.

De Hilversummer werd aangehouden en bekende vrijwel direct dat hij met een steen de ruit van de auto had vernield en de het frontje en de elektronische agenda uit de auto had gestolen. De man is ingesloten in het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole

EEMNES De politie heeft op dinsdag 27 mei van 19.15 uur tot 20.45 uur op de Bisschopsweg op snelheid gecontroleerd. In die anderhalf uur passeerden 330 voertuigen de radar, 30 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 106 km/u.