Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 28-05-2008

Inbreker verliest portemonnee

RHENEN Doordat een inbreker zijn portemonnee op dinsdag 27 mei op de plaats van het misdrijf verloor, kon hij later worden aangehouden.

Rond 22.50 uur hoorde een getuige glasgerinkel bij een woning aan de Ribeslaan. Hij ging samen met zijn zoon poolshoogte nemen en zag twee inbrekers bij het pand. Het tweetal ging er te voet vandoor. Eén van de getuigen riep naar een buurman de politie te bellen, waarna hij samen met zijn zoon de achtervolging op de twee verdachten inzette. Kort daarna zagen zij dat één van de verdachten bij twee andere mannen in een auto stapten en wegreden.

De politie kwam ter plaatse en bij de woning werd een portemonnee van vermoedelijk één van de verdachten aangetroffen. Daarin zat een identiteitsbewijs. Deze verdachte, een 17-jarige jongen uit Rhenen, werd aan het begin van de nacht in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachten wordt voortgezet. In de woning bleek inderdaad te zijn ingebroken, maar vermoedelijk werden de inbrekers door de komst van de getuigen vroegtijdig bij hun criminele activiteiten gestoord en hadden geen kans gezien iets te stelen.

Autokraker

RHENEN Op dinsdagavond 27 mei werd een autokraker op heterdaad betrapt en door een buurtbewoner en de auto-eigenaar aangehouden.

Rond 22.45 uur liet een man zijn hond op de Cuneralaan uit. Hij zag dat een onbekende man in de auto van een bekende van hem zat. Hij belde bij de eigenaar van de auto aan en samen gingen zij naar de auto toe. De verdachte stapte uit de auto en werd door het tweetal aangehouden, waarna zij de politie belden.

Agenten kwamen ter plaatse en namen de verdachte, een 30-jarige man uit Rhenen, van het tweetal over. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De verdachte had nog geen kans gezien iets uit de auto te stelen.

Autocrosser mishandeld

RENSWOUDE Een autocrosser is op dinsdagavond 27 mei mishandeld door een man die zich ergerde aan het crossen.

Rond 21.10 uur reed een 20-jarige jongeman uit Scherpenzeel (Gld) met een vierwiel aangedreven crossauto over een bospad aan de Utrechtseweg. Hij was aan het proefrijden voor een cross waar hij binnenkort aan deel wil nemen. Op een gegeven moment zag hij dat een grote terreinauto hem tegemoet kwam rijden en hem de weg blokkeerde. Uit die auto stapte een man en hij liep naar de Scherpenzeler toe. Er ontstond een woordenwisseling over het feit dat de jongeman daar aan het crossen was. De man wond zich daarbij erg op, waarna hij de jongeman enkele klappen gaf. Hij liep daarbij letsel in zijn gezicht op.

De politie werd gewaarschuwd en de man, 63 jaar oud en afkomstig uit Renswoude, werd aangehouden. De Scherpenzeler deed aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veel te hard

RENSWOUDE Een erg haastige automobilist moest op dinsdagochtend 27 mei zijn rijbewijs inleveren.

Rond 07.15 uur zagen agenten dat een automobilist met hoge snelheid over de Parallelweg reed. Hij werd geklokt op 127 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt. De verdachte, een 25-jarige man uit Scherpenzeel (Gld), werd aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Omwonenden hadden geklaagd dat er over de Parallelweg veel te hard werd gereden en dat zij bang waren voor ernstige ongevallen. De politie zal hier in de toekomst regelmatig gaan controleren.